Balen! PC-versie GTA 5 uitgesteld

PC-versie GTA 5 uitgesteld
Driewerf pech voor het zelfvoldane PC Master Race.

De initiƫle release van de PC-versie van Grand Theft Auto 5 stond gepland voor 27 januari, maar deze datum gaat door game-ontwikkelaar Rockstar niet gehaald worden. Rockstar zegt extra tijd nodig te hebben voor testwerk. Bummer. De release is met twee maanden verschoven, naar dinsdag 24 maart.

Systeemeisen GTA 5 PC

Tegelijkertijd heeft Rockstaer de systeemeisen voor de PC-versie bekend gemaakt. GTA 5 doet het alleen als je minimaal een Intel Core 2 Quad Q6600-, of een AMD Phenom 9850 quadcore-processor hebt. Er is minimaal 4 GB werkgeheugen nodig en heb je voor het grafische werk minimaal een Nvidia GeForce 9800 GT of een AMD Radeon HD 4870 videokaart nodig. Beiden met minimaal 1 GB aan werkgeheugen. Ook dien je minimaal de 64bit-versie van Windows Vista te hebben, samen met 65GB opslagruimte. Mind you: dit is wat minimaal nodig is. Om lekker vlot te kunnen draaien adviseert Rockstar een Intel Core i5 3470- of een AMD X8 FX-8350-processor, met 8 GB aan werkgeheugen.

Bij de release komt GTA Online, de mulitplayeromgeving van de game, meteen beschikbaar voor de PC-versie. Hier kunnen 30 spelers tegelijkertijd tegen of met elkaar spelen en Heists uitvoeren. Rockstar benadrukt verder dat de resolutie 1920 bij 1080 pixels bedraagt, met 60 frames per seconde.

Nog geen reacties

  1. Hmm… Op de laptop hier:

    Windows 7 Home Premium met 6GB RAM
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2630QM CPU @ 2.00GHz,
    Grafisch: Nvidia GeForce GT540M Cuda @ 1GB…

    Weet niet hoe goed het is. En of het genoeg is voor GTA 5… Hopelijk wel…

    • @toyotafortuner: Je processor is krachtig genoeg, de grafische kaart echter niet. Mijn laptop heeft een i7 4702MQ en een Nvidia GT750M 4Gb, die laatste is ook niet krachtig genoeg helaesch.
      Denk dat het op een PC sowieso beter te spelen i.v.m. warmteproductie :p

      • @123bat: mja… jammer….. Alles moet tegenwoordig in fokking HD gebeuren: Games, films, series, anime. Voor mij hoeft dat niet zo. Hell als ik series/films/anime kijk doe ik dat liever gewoon in 480p, is voor mij goed genoeg. Al zou ik een 60” 3D TV met 4K en allerlei andere HQ-zooi aan specs hebben, toch zou 480p voldoen voor mij.

        • @toyotafortuner: De resolutie is eigenlijk maar in een heel kleine mate verantwoordelijk voor de hardware-eisen van heel veel moderne games. Laten we als voorbeeld even een boom nemen. In de tijd van de eerste grote 3D-games (ca. 1995-2000) was dat gewoon een groene bol op een bruine steel. Tegenwoordig zijn er echter honderden takjes met nog veel meer blaadjes. Alle bewegingen en geluiden die de blaadjes en takjes maken moeten allemaal berekend worden, en dat kost nou eenmaal aardig wat rekenkracht.

          Overigens betwijfel ik of 480p wel voldoende is, zelfs op mijn telefoon vind ik 720p eigenlijk al te pixelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *