Batthead: slimme op afstand bedienbare AA batterij

Batthead slimme batterij
Dit ziet er misschien uit al een gewone AA batterij, maar dankzij moderne Bluetooth technologie kan je er veel meer dan je wellicht dacht.

Zo is het mogelijk om deze batterijen op afstand, met een app, aan en uit te zetten. Ideaal om luidruchtig speelgoed het zwijgen op te leggen of andere gadgets die werken op batterijen uit te schakelen.

Maar er is mee, zo kan je de boel ook zo instellen dat als je schudt de batterij begint te werken en dat als er geen beweging meer is de stroom weer uitschakelt. Ook kan je op je mobieltje een waarschuwing krijgen op het moment dat je te ver verwijderd bent van een batterij.

Dat kan handig zijn als je zo’n batterij in je dure camera hebt zitten. Kan je die niet meer ongemerkt kwijtraken. Er zijn in elk geval mogelijkheden genoeg:

– With your smartphone, instantly turn on or turn off battery-powered gear with the Batthead installed.
– Schedule the automatic switching operation of the Batthead based on time-of-day.
– Configure the Batthead to automatically switch on or off, based on orientation or movement.
– Cause the Batthead to turn on or off, based on proximity to your smartphone.
– Have your smartphone notify you based on proximity to, or distance from, your Batthead-powered device,
– Configure the Batthead to automatically switch on or off, based on ambient temperature.

Momenteel verkeert dit product nog in de conceptfase, maar via Kickstarter wordt getracht om genoeg geld om te halen om de boel verder te ontwikkelen. In totaal hebben de bedenkers $137.000 nodig en na 2 dagen staat de teller al op $2.846.

Nog geen reacties

  1. mijn xbox-controllers en afstandsbediening werken op AA-batterijen, de rest heeft apparaat-specifieke accu’s. … en ik heb echt niet het nieuwste van het nieuwste liggen.. ben dus benieuwd hoe nuttig dit is. hoe dan ook een leuke uitvinding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *