BBC gooit serie Doctor Who op BitTorrent

keep on running
Wait, what? Torrents en legaal? Yup, BBC heeft een unieke samenwerking aangekondigd met BitTorrent.

BBC is slim en zet in op een markt die ontiegelijk populair is: Die van de torrents. Waar series als Games of Thrones en The Walking Dead miljoenen keren illegaal gedownload worden via het peer-to-peer netwerk, wil de BBC hun Doctor Who gaan aanbieden in een samenwerking met torrent client BitTorrent. Ze dumpen niet klakkeloos alle seizoenen online maar willen daadwerkelijk een verdienmodel neerzetten.

Wegens het 10-jarig bestaan van de show komt er een tweedelig download bundel aan. De eerste zal gratis te downloaden zijn, en de tweede zal ongeveer een tientje kosten. In de bundels vind je ieder twee afleveringen van Doctor Who. Op deze manier probeert men nieuwe fans voor de serie te winnen, die na de eerste gratis afleveringen hopelijk voor de overige delen zullen betalen.

Een vernieuwend concept en wij zijn benieuwd of andere aanbieders zullen volgen. HBO maakt zich minder druk over illegale downloads.

3 reacties

  1. Waarom zou iemand die zijn weg weet in de torrents plots gaan betalen? Als je de keuze hebt tussen 1080p gratis en het volledige seizoen of 2 afleveringen aan 10 euro… Iemand denkt wel heel optimistisch bij de bbc.

  2. Ok, dus het is gewoon ouderwets betalen, alleen dumpen ze ’t nu op het bittorent netwerk zodat ze zelf niet de kosten voor de bandwith hoeven te dragen.

  3. If you can’t beat them, join them…kwestie van tijd en experimenteren met vorm maar digitaal stelen op de huidige schaal gaat een keer terecht ophouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *