BBC: ‘we worden gesloopt door diensten als Netflix’

BBC: 'we worden gesloopt door diensten als Netflix'
Het Britse televisienetwerk heeft te maken met heftige concurrentie.

Allemaal leuk en aardig dat er zoveel streamingdiensen uit de grond worden gestampt, maar de OG’s hebben eronder te lijden. De BBC bijvoorbeeld. Het netwerk staat al tientallen jaren garant voor kwalitatieve producties van series en films en heeft zwaar te lijden onder het opkomende Netflix.

In tweede jaarlijkse rapport van dit jaar stelt het netwerk dat ‘Amerikaanse gebaseerde mediagiganten met enorme creativiteit en financiële daadkracht meer en meer gaan domineren’. Daar heeft de BBC een punt, al kan de omroep daar weinig tegen doen. De BBC is immers van de staat en Netflix is in private handen. Dat laatste zal altijd winnen, gezien het ongelimiteerde budget van een bedrijf als Netflix.

De BBC stelt dat Britse creativiteit en Britse content onder bedreiging staan. Tegelijkertijd geeft het netwerk aan er alles aan te doen om het hoofd boven water te houden in deze concurrerende markt. Hoe zich dat de komende jaren gaat ontwikkelen is afwachten. Er komen niet minder, maar juist meer streamingdiensten aan. Niet alleen Amazon, maar ook Disney en Apple werken aan een platform.

..All this means that the creative economy in the UK is facing powerful new pressures. Ten years ago, around 83% of independent production companies in this country were either UK- or European-owned. Goday that figure is less than 40%, with the rest owned by multinationals. These are global businesses that are determined not just to produce their own content but to control how it is distributed and marketed right around the world.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *