Be My Eyes: leen je ogen uit aan blinde mensen

Leen je ogen uit aan een ander via de Be My Eyes-appEen nieuwe iPhone-app zorgt ervoor dat mensen met goede ogen slechtzienden kunnen helpen wanneer ze dat nodig hebben.

De app, genaamd ‘Be My Eyes’, koppelt mensen met goed zicht aan blinde mensen door middel van een videochat. Het concept is vrij simpel: wanneer een blind persoon hulp nodig heeft tijdens het oversteken van een drukke weg, hoeft diegene alleen op het scherm van de applicatie te tikken. Wanneer jij je de applicatie ook hebt geïnstalleerd, krijg je een notificatie als iemand jouw hulp goed kan gebruiken. Wanneer je een dergelijk request accepteert, kun je zien waar degene aan de andere kant hulp bij nodig heeft.

Wees niet bang om een request af te slaan wanneer het net even niet uitkomt. Volgens het team van ‘Be My Eyes’ hebben al 13.000 mensen zich aangemeld om slechtzienden van dienst te kunnen zijn. Er zijn zo’n 1200 slechtzienden die de applicatie hebben aangeschaft en al tweeduizend keer schoot iemand te hulp. ‘Be My Eyes’ is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS en is hier te downloaden.

[gv data=”IfeLJxCSLC0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Fantastische! Ik zal het zeker gaan gebruiken.
    Heb zelf een blinde in de familie. Dus als ik meer mensen kan helpen, waarom niet als ik er de tijd voor heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *