Bedien je Tesla met deze app voor de Apple Watch

Bedien je Tesla met deze app voor de Apple Watch
In de aanloop naar de verkoopstart van de Apple Watch in april zijn ontwikkelaars druk bezig met het verzinnen van applicaties voor de polsgadget. Eén ontwikkelaar heeft al een werkend concept laten zien van een app waarmee je binnenkort je Tesla kan besturen.

De Tesla Model S kan via de standaard – en matig beveiligde – app al voor een groot deel op afstand bedient worden. Portievergrendeling, lokalisatie, klimaatregeling, bediening van de ramen, info over de accu- en laadtoestand, je tovert het allemaal in een handomdraai tevoorschijn op je Android-toestel of iPhone.

Ontwikkelaar Eleks Labs heeft deze bedieningsmogelijkheden nu in een app voor de Apple Watch gestopt. Hij gebruikte de WatchKit van Apple waarmee ontwikkelaars apps kunnen creëren, maar die heeft nog wel ernstige beperkingen heeft. Zo is er geen toegang tot de Apple Watch accelerometer en de gyroscoop. In de nieuwe versie van de WatchKit zou dit wel mogelijk zijn, maar die komt pas in de lente uit.

Ondanks alle beperkingen heeft Eleks Labs toch een veelbelovende app weten te maken. Inclusief de mogelijkheid om de Model S te ver- en ontgrendelen, de verlichting en de verwarming aan te zetten en een overzicht van de resterende accuduur. Het is nog niet bekend wanneer de app wordt gelanceerd.
[gv data=”k6MZCKBNgxc”][/gv]

2 reacties

  1. Meh….

    Allemaal wel leuk en aardig, die pols dingetjes maar ik vind ze nogal klein om ze goed te kunnen bedienen/gebruiken waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn, naast het gewone “klok lezen”.

    De Gear S van Samsung komt al in de juiste richting in mijn beleving maar nog steeds niet overtuigend genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *