Bedrijven laten Windows 8 massaal links liggen

Bedrijven laten Windows 8 massaal links liggen
Vanaf volgend jaar zal Microsoft stoppen met ondersteunen van Windows XP. Bedrijven zijn dus genoodzaakt om hun bestruringssysteem aan te passen. Windows 7 geniet daarbij echter de voorkeur.

Op zo’n 40 procent van de zakelijke pc’s draait nog altijd Windows XP. Wanneer er geen patches meer worden uitgebracht voor het uit 2001 afkomstige besturingssysteem, kan dit volgens experts een serieus beveiligingsrisico vormen. Het oude besturingssysteem wordt dan ook in grote getale vervangen door Windows 7, meldt Pcworld.

Het nieuwste besturingssysteem, Windows 8, zou hierbij massaal worden gepasseerd. Dat blijkt uit een onderzoek dat Forrester deed. Het analistenbureau verwacht dan ook dat bij de update van Windows 8 niet meer dan de helft van alle bedrijven het nieuwe besturingssysteem zal gebruiken.

Wel is het zo dat werknemers een lichte voorkeur hebben voor Windows 8. 38 procent verkiest Windows 8 tegenover 35 procent van de werknemers die Windows 7 prefereren.

Eén reactie

  1. Niet minder dan logisch. Al onze Siemens software draait nog maar een half jaar op Windows 7, ook CAD programma’s doen het niet op 8. En al die producenten zeggen het ook nooit te gaan doen omdat het paupie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *