Bekijk de Costa Concordia door de ogen van een quadcopter

Video: bekijk de Costa Concordia door de ogen van een quadcopter
Vorige maand zijn bergingswerkers begonnen met het vlot trekken van de Costa Concordia bij het Italiaanse eiland Isola del Giglio. Een operatie die nog weken zal duren, dus laten we ze daarom even stalken met vliegende camera’s.

Het Italiaanse Team BlackSheep stuurde twee quadcopters met camera’s de lucht in om het schip in beeld te brengen zoals dat nog nooit gebeurd is. De makers over hun actie:

This video is supposed to be a showcase for possible UAV applications. Our goal is to display the stranded ship in a never-before seen way.

Bekijk de beelden hieronder.

[gv data=”ESYr2y-WOeE”][/gv]

9 reacties

  • @dennis: Kan je me er wat meer info over geven? Ik zou het ook wel leuk vinden om zo iets te kopen.
   Hoe lang kan je er mee vliegen? En is het gevoelig voor zijwinden? Is de besturing makkelijk 🙂
   Dank!

   • @vale46: Besturing van de AR Drone is heel even oefenen en wennen, maar feitelijk heel eenvoudig. Je hebt wel een iPhone of iPad nodig voor de besturing. Je kunt verschillende zaken instellen, ten aanzien van hoe snel hij reageert op je besturingscommando’s. Er zijn ook pre-sets voor binnen en buiten vliegen. Binnen heb je de indoor-behuizing erop zitten waardoor de propellers beschermd zijn wanneer je ergens tegenaan vliegt. Wanneer je buiten vliegt verwijder je die indoor-behuizing, omdat deze alleen maar zorgt voor meer weerstand bij wind. Er zijn talloze YouTube (review) video’s over de AR Drone, dus bekijk die eerst eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *