Bepaal nu zelf de kijkhoek van sommige YouTube-video’s

YouTube-Kies-je-kijkhoek
YouTube test vanaf vandaag een nieuwe functie, waarmee je zelf kunt kiezen vanuit welk camerastandpunt je een video bekijkt. Een internetfilmpje kijken wordt zo een stuk interactiever.

Het vraagt natuurlijk wel wat extra moeite van de maker van de video om deze functie te ondersteunen. Dit is dan ook de reden dat slechts één filmpje op dit moment deze functie ondersteunt. Wel kun je zelf (hier) aangeven bij YouTube dat je wilt helpen om het te testen, dus in de nabije toekomst zullen er vast meer filmpjes verschijnen waarbij je zelf de kijkhoek kunt bepalen.

Youtube-Choose-Your-View

Functioneel?
Terwijl je de video bekijkt kun je op ieder moment switchen van camera, door erop te klikken, of door een shortcut op je toetsenbord te gebruiken. Hoewel dit bij een muziekvideo (van Madilyn Bailey in dit geval) misschien wat overbodig is, kan het in de toekomst wel uitkomst bieden bij opnames van sportwedstrijden, podcasts of grote concerten.

Zelf benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Deze video ondersteunt dit nieuwe trucje, dus ga los en klik op die camera’s om voor regisseur van de clip te spelen.

2 reacties

  1. Wauw, dit konden DVD’s 10 jaar geleden al!

    /sarcasm

    wel leuke functie. Ik hoop dat er ook opnamedevices komen die bijv meerdere camera’s tegelijk in stream opnemen zodat dit voor de semi-pro / pro- youtubers interessant wordt om te gaan doen. Ik zie ze graag met meerdere gopro’s een actie uitvoeren 🙂

  2. Ik wacht nog steeds op verschillende audiostreams. Soms subscribe je op een YouTube-kanaal van een game-publisher die vervolgens dezelfde trailer in acht verschillende talen met vijftigtal verschillende ondertitels uploaden. Als ze net als verschillende te selecteren ondertitels ook verschillende audiostreams kunnen ondersteunen zou dat flink opschonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *