Bereid je voor, HP werkt aan phablets

HP
Hewlett-Packard is na het falen van Web OS niet meer aanwezig geweest in de telefoonwereld, hoewel ze met de Slate 7 en Slate 8 weer wat goed hebben gemaakt op de tabletmarkt. Ze schijnen nu echter op het punt te staan om terug te komen. En wel met phablets.

HP-topvrouw Yam Su Yin antwoordde deze zomer nog volmondig “ja” op de vraag of HP weer telefoons ging bouwen. Nu meldt de The Information dat het zou gaan om tamelijk grote telefoons. Zeg maar phablets. 6- en 7-inch modellen voor rond de 200 á 250 dollar waarmee ze voornamelijk China en India willen bedienen.

Het ligt voor de hand dat deze nu nog naamloze toestellen op Android zullen draaien, maar daarover is nog niets bekend.

Nog geen reacties

 1. Heb zelf nog 3 Palm/HP’s liggen, toen HP Palm overnam ging de hardware met grote stappen achteruit. Ik heb de Palm Treo 650 gehad en daarna de Palm V500 die gingen moeiteloos 2 jaar mee.

  Daarna een korte tijd de Palm Pro gehad daarvan was de speaker waardeloos.
  Vervolgens een paar androidtoestellen gehad van HTC om terug te gaan naar een Palm Pre3 geloof ik. Die viel wel mee overigens, af en toe bevroor het systeem , maar het was mijn eerste WebOS ervaring. Nadeel was dat het herstarten ergerlijk lang duurde.
  Daarna voor de fun een HP Veer gekocht, die is identiek aan de Pre en volgens mij één van de kleinste smartphones ter wereld. Die had de irritante eigenschap dat het speakergeluid ermee ophield. Werkte alleen als de batterij op een kwart stond of aan de lader hing.

  Nu ben ik sinds een jaar overgestapt op Nokia met Windowsphone en dat bevalt mij eigenlijk supergoed.

  Op zich jammer want WebOS had best wel potentie als ze een kans hadden gekregen om het verder te ontwikkelen.
  Nu hoeft het niet meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *