Betrapt: Huawei propt toestellen ongevraagd vol met bloatware

Huawei bloatware
Heb je ineens een app op je smartphone staan om professioneel video’s mee te bewerken…

Huawei is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen bedrijf. Waar het zich eerder vooral kenmerkte door een bizar lage prijs voor haar toestellen, wanstaltige toestelpresentaties en een eigen EMUI-schil die het levenslicht niet waard was, ligt dit tijdperk gelukkig achter ons. Toch gaat zeker nog niet alles goed bij de smartphonefabrikant.

Het bedrijf heeft namelijk bij veel Huawei-gebruikers zonder te vragen GoPro’s Quick app geïnstalleerd, waarmee je video’s kunt bewerken. De applicatie stond deze week ongevraagd plotseling op meerdere Huawei-smartphones. Hier is geen melding of notificatie aan vooraf gegaan.

De bloatware is onder andere terug te vinden op de Huawei Mate 10 Pro, Honor 9 en andere relatief nieuwe toestellen van de smartphonefabrikant. Of het probleem ook over de grens van toepassing is, valt niet met zekerheid te zeggen.

In een reactie aan Android Planet laat een woordvoerder weten dat het om een interne fout gaat. Naast haar excuses aan te bieden, gaat het bedrijf ook op zoek naar de oorzaak van het probleem. Gebruikers kunnen echter zelf ook de app zonder problemen alvast verwijderen.

3 reacties

  1. Om het ongevraagd installeren van één app nou gelijk te omschrijven als “vol met bloatware” is toch wel vrij tendentieus te noemen. Dat verwacht ik van eerder van de Telegraaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *