Bij sommige iPhone 7’s brokkelt er verf af

Laten we hopen dat Apple snel met een oplossing komt
En dat is niet zo fijn…

De techwebsite Mashable heeft een artikel gepubliceerd waarin staat dat er van een aantal iPhone 7’s verf afbrokkelt. Het nieuws is niet een hele grote verrassing, maar wel heel vervelend natuurlijk. Toen Apple namelijk de glanzende pikzwarte iPhone 7 variant lanceerde bleek deze al meteen een probleem te hebben, want het bedrijf meldde zelf dat deze telefoon niet goed beschermd was tegen krassen.

Het lijkt er nu alleen op dat de matte variant van deze telefoon meer problemen heeft. Want volgens een aantal klachten op Apple’s officiële ondersteuningsforums brokkelt er verf af en valt dit niet onder de garantie. De klachten, die als eerste werden gemeld op 9to6Mac, zijn soortgelijk: gebruikers zeggen dat de verf op de telefoon afbrokkelt. De meeste plekjes zijn de vinden op de rand of onderkant van de telefoon. Het vreemde is dat de verf snel na aankoop begint te brokkelen en zelfs als de telefoon beschermt wordt door een hoesje.

Het probleem is overigens niet heel nieuw. Het speelt al sinds november, toen er een aantal gebruikers klaagden op Reddit. Volgens de klachten op Apple’s ondersteuningsforums weigert Apple de telefoon met schade in te ruilen voor nieuwe, omdat de schade cosmetisch zou zijn en dit niet gedekt wordt door garantie.

Een gebruiker meldt dat hij een aantal foto’s naar Apple moest sturen toen hij merkte dat er verf loskwam bij de rechterspeakers. Na twaalf dagen hoorde hij pas dat deze schade niet verhaald kon worden op de garantie.

Ondanks dat het probleem heel vervelend is, lijkt het beperkt voor te komen. Laten we alleen hopen dat Apple met een fatsoenlijke oplossing komt.

15 reacties

 1. Enkele telefoons hebben een afbladderende lak van de miljoenen die er van verkocht zijn. En dit hoort gewoon onder de garantie te vallen. even zwart spuiten en klaar 😉

  • @willeme: Enkele van de miljoenen Note 7 toestellen vatten vlam, maakt het kwaliteitsprobleem er niet minder om. En als dit nu het eerste euvel is met de iPhone 7… Bij de Chinese Huawei toestellen voor de helft van het geld bladdert er al geen verf af, dus voor zo’n duur toestel als de iPhone zou dit al helemaal niet mogen gebeuren.

   • @wgaca: nou, eigenlijk wel. Een beetje lak dat loslaat of een telefoon die in de brand vliegt is wel een groot verschil.

    Betreft de Huawei: ja, die zijn ook goed en veel goedkoper. Maar een iPhone vind ik fijner (en op Huawei na heb ik elk merk zo’n beetje gehad ;)).

    • @willeme: Maar wat ik zei, het is niet het eerste euvel. Vele kleinere euvels maken een groot probleem. De ene variant krast als een malle, alle modellen hebben camera problemen die er spontaan er mee op kan houden, de camera heeft een ongewenst blur effect bij bewegen, als je veel van het toestel vraagt beginnen ze te sissen, geen bereik meer wanneer je airplane mode gebruikt hebt, de 3D haptic feedback engine houdt er geregeld mee op, etc etc.

     • @wgaca: Ik heb er eentje in het gitzwart. Nul krassen of plekjes. Verder nul problemen met het toestel. Alles werkt uitstekend en naar behoren ;). Camera is ok, ik kan véél apps tegelijk draaien, telefoon draait dan nog soepel en snel, haptic feedback werkt uit de kunst en zelfs het bereik is meer dan ok. Oh, en de batterijduur: 2 daagjes lukt met gemak als je niet te veel op 100% brightness zit. Allemaal voordelen die ik met een Huawei niet heb 😉

     • @willeme: De meerderheid zal deze problemen ook niet hebben, maar dat gold ook voor de Note 7. Daarmee kun je echter niet stellen dat er niet relatief veel problemen met de iPhone 7 zijn. En ik zeg absoluut niet dat de iPhone 7 een slecht toestel is, ik zeg alleen dat de prijs/kwaliteit uit verhouding is. Bij een toestel van €800 + hoort de verf er niet vanaf te bladderen. Dat jouw Mat Black geen krasjes vertoond vind ik merkwaardig, aangezien er al krasjes optreden als je hem langs een wollen trui haalt zoals je in youtube scratch test videos kunt zien.

     • @wgaca: telefoon ziet er nog uit als nieuw. Je moet echt je best doen om krassen erop te krijgen.

      Dat gezegd hebbende, een beetje bladderende lak is wel wat anders dan een telefoon die in de brand vliegt qua ‘kwaliteitsfoutjes’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *