Bijproduct van bier zorgt voor warmere huizen

Dronken huis is dronken
En in tegenstelling tot de bewoners hoeven de huizen niet eens dronken te worden.

Bij het maken van bier komt niet alleen dat alcoholistische nectar vrij, maar ook nog wat afval. De granen die gebruikt worden bij de productie zijn na afloop eigenlijk nergens meer goed voor. Nu gaat veel daarvan richting de veevoer-sector, en wat overblijft wordt simpelweg tot afval bestempelt. Maar niet als het aan deze Amerikaanse wetenschappers ligt.

Zij hebben namelijk ontdekt dat als je de granen vermengt in de bakstenen, deze een stuk beter isoleren. Het enige nadeel is dat bij het produceren een enorme walm eruit kwam. Sommige onderzoekers liepen zelfs vroegtijdig weg bij het experiment daardoor. Maar als ze dat onder controle krijgen is het een leuke manier om op een milieuvriendelijke manier huizen te isoleren.

De grondstof zal in ieder geval niet zo snel opraken. Zolang wij maar bier blijven drinken en graan blijven kweken zal het wel goed gaan. Bestaande huizen hebben er niet zoveel aan, maar als je nog interesse hebt in een nieuw huis, en je wilt het zo groen mogelijk houden, kan je dus bierafval gebruiken om het lekker warmpjes aan te doen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *