Je kunt nu het ezel-spel van Bill Gates spelen

En de ezel is weg!
Breng de jaren 80 maar terug…

We kennen Bill Gates allemaal. Hij is de mede-oprichter van de grootste software firma van de wereld oftewel Microsoft. Maar iedereen begint ergens en Bill Gates begon met het programmeren van het eerste spel op de PC.

In 1981 hielp Gates mee met het schrijven van DONKEY.BAS, een spel geschreven in BASIC programma taal. Het spel is eigenlijk heel simpel: de protagonist van het spel rent over ezels die tevoorschijn komen voor de auto.

Omdat de besturingssystemen van nu niet meer lijken op de systemen van de jaren 80 heeft iemand het iconische spel opnieuw gelanceerd. Deze keer niet voor de PC, maar voor de Apple iPhone en de Apple Watch. Een beetje raar als je het mij vraagt, aangezien Microsoft en Apple grote concurrenten van elkaar zijn.

Het spel is ontwikkeld door Johnny Ixe en draagt nu de naam DONKEY.app. Het is een hommage aan het spel uit 1981 in zijn perfecte 8-bit uitvoering.

Maar zoals de meeste goede dingen in het leven is dit spel niet gratis te downloaden. Het spel kost 99 cent en dat is gelukkig niet de hoofdprijs.

Nu hopen dat het spel ook snel ontwikkeld wordt voor Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *