Bill Gates gaat nieuwe CEO Microsoft een handje helpen

Bill Gates gaat nieuwe CEO helpen
Na het vertrek van Steve Ballmer, schreeuwlelijk en goede vriend van Gates, bleef er een behoorlijke leegte achter in het Amerikaanse computerbedrijf. Maar Bill Gates heeft toegezegd de newbie te gaan helpen.

Het is natuurlijk ook niet zomaar een baantje, eventjes een van de top-tech bedrijven runnen. Toen Gates zelf besloot weg te gaan had hij toegezegd nog 1 dag per week aan te blijven om de boel een beetje in de smiezen te houden. Het blijft immers toch zijn kindje. Maar in een interview met de Financial Times geeft de man toe dat hij er veel meer tijd kwijt aan is.

Maar hij is niet van plan om weer CEO te worden bij het bedrijf. Er zijn volgens hem belangrijkere dingen in het leven, zoals goede doelen. Veel van zijn tijd gaat ook daarin zitten, en in tegenstelling tot andere tech-miljardairs is hij niet van mening dat het internet de wereld kan redden.

Toch zal er in het trainen van de newbie aardig wat tijd gaan zitten. Naar verwachting zal Microsoft voor het einde van dit jaar bekend maken wie dit is. Tot die tijd houdt Gates, zoals het een vader betaamt, een oogje in het zeil bij het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *