Bill Gates onthult zijn gekste uitgaven ooit

Bill Gates onthult zijn gekste uitgaven ooit
Wat zou jij kopen als je miljardair zou zijn?

Inmiddels is Bill Gates het wel gewend om miljarden te hebben. De Microsoft-man schreef geschiedenis door op 31-jarige leeftijd de eerste miljardair ter wereld te zijn. Gates is echter een man die niet bekend staat om zijn gretigheid op geld. Door de jaren heen heeft de Microsoft-man juist een reputatie opgebouwd als gulle gever met zijn eigen Bill and Melinda Gates Foundation.

Gates was te gast bij de talkshow van Ellen DeGeneres. De presentatrice stelde een vraag die iedereen wil zou willen stellen aan de inmiddels 62-jarige Gates. “Wat zijn de gekste dingen die je ooit heb gekocht van je vermogen?”

Bill gaf echter een nuchter antwoord. “Ik heb geen extravagante levensstijl”, aldus de 62-jarige. Hij geeft toe een Porsche te hebben gekocht en een privéjet. Daarnaast woont Gate in een villa in Medina, Washington. Het huis heeft hem 125 miljoen dollar gekost. Opvallend is de indoor trampoline in het huis. “Dat vonden de kinderen leuk”. Het zijn de enige ‘gekke’ uitgaven geweest als het gaat om persoonlijke bezittingen, legt de Microsoft-man uit. Het vliegtuig, een Bombardier BD-700 Global Express, komt met een prijskaartje van maar liefst 40 miljoen dollar.

De échte grote uitgaven doen Gates en zijn vrouw aan goede doelen. Alleen al in 2016 doneerde het stel twee miljard dollar aan wereldgezondheidszorg en ontwikkelingen voor het Amerikaanse onderwijs.

[gv data=”f5NJQiY9AuY”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *