Bill Gates: “Steve Jobs was een betere designer”

Steve en Bill in 1991
Vroeger collega’s, later elkaars grootste rivalen. Maar het wederzijdse respect tussen de technologiegiganten was groot. In een interview met 60 Minutes laat de Microsoft-oprichter meer los over zijn relatie met Jobs.

Steve Jobs overleed op 5 oktober 2011 en niet lang hiervoor bezocht Gates hem nog op zijn ziekbed. Een emotionele meeting tussen de twee nerds, zo bleek uit het interview dat hij gisteravond had met het CBS-programma. Op de vraag ‘wat heeft Jobs dat jij graag zou willen hebben’ antwoordde hij dat Jobs de betere designer was. En iemand met een beperkte engineering-achtergrond:

“His sense of design, that everything had to fit a certain aesthetic. The fact that he, with as little engineering background as he had, it shows that design can lead you in a good direction. And so phenomenal products came out of it.”

Ook gaf hij aan dat Steve het beter voor elkaar had qua tablets, en Microsoft die boot in het begin heeft gemist (en dit nu weer probeert in te halen met de Surface).

3 reacties

  1. Nou ja, boot gemist.. Microsoft had al jaren voor de iPad een soortgelijk product wat totaal niet aansloeg. Was ook wat lomper en beperkter maar de basis was hetzelfde. Steve gaf het concept wat een toegankelijkere jasje en had succes te pakken en ja, dan volgt uiterlijk de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *