Binnenkort Android-games livestreamen naar YouTube

YouTube Gaming
De videodienst gaat verder uitbreiden met YouTube Gaming. Zo wordt het binnenkort mogelijk om vanaf een Android apparaat mobiele games te streamen naar YouTube.

Helaas zijn wij ‘ollanders nog niet aan de beurt. Een livestream opzetten via Youtube Gaming werkt momenteel alleen voor de Britten en Amerikanen. Wel is het mogelijk om -vanaf elke plek op de wereld met fatsoenlijk internet- mee te kijken met een livestream. De videodienst is momenteel langzaam aan het uitbreiden naar andere landen. Zo wordt samen met de aankondiging van YouTube Gaming-ondersteuning voor Android games vertelt dat de videodienst wordt uitgebreid naar spelletjesland Japan.

YouTube zet in op de mobiele markt omdat juist deze markt een ontzettende groei maakt tegenover de traditionele games op consoles en pc. Je ziet het terug bij gameontwikkelaars die steeds meer gaan inzetten op de mobiele markt. Daarom komt de videodienst met de mogelijkheid om games vanaf een Android apparaat te projecteren naar de wereld. Wanneer YouTube Gaming naar Nederland of uberhaupt de rest van Europa komt is nog steeds onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *