BioShock 1 komt naar iPhone en iPad

BioShock-iOS
De moderne videogameklassieker BioShock komt spoedig met een speciale versie naar de iPhone en iPad.

Dit maakte uitgever 2K Games vandaag bekend. De mobiele port is beschikbaar voor de iPad 4, iPad Mini 2 en iPad Air en de iPhone 5, 5S and 5C. Over een prijs en releasedatum houdt 2K de kaken nog stijf op elkaar. Als we echter kijken naar andere ports die 2K eerder deed (zoals die van GTA), dan kun je een relatief hoge prijs verwachten, maar voorkom je hierdoor waarschijnlijk wel irritante micro transacties.

2K benadrukt dat het hier om een volledige port van de originele BioShock gaat. Op speciale touch-besturing en de ondersteuning voor een gamecontroller na, hebben we hier met exact dezelfde game te maken die we destijds op onze consoles speelden. Het is een voordeel dat het overgrote deel van BioShock zich in de smalle donkere gangetjes van Rapture afspeelt, want dat maakt het mogelijk om behoorlijk indrukwekkende graphics op je scherm te toveren.

Irrational is niet meer
Ontwikkelaar Irrational Games ging onlangs ten onder, maar 2K houdt de BioShock-franchise nog in leven. In de BioShock-games verken je vanuit het eerste persoonsperspectief een mysterieuze omgeving, terwijl je wordt opgejaagd door gestoorde vijanden en reusachtige mechanische monsters. De originele BioShock wordt nog steeds gerekend tot een van de beste games van de laatste generatie consoles.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *