Bird Box-schrijver komt met nieuwe Netflix-serie

Bird Box-schrijver komt met nieuwe Netflix-serie
Dat belooft wat!

De film Bird Box heeft te maken met een hype. Dit komt mede door de sociale media ‘Bird Box’ challenge, waar mensen geblinddoekt in de auto stappen en gaan rijden. Heel dom en sterk afgeraden door de Amerikaanse streamingdienst, maar daar hebben deelnemers aan de challenge maling aan. Je kon er dan ook donder op zeggen dat er ongelukken gingen gebeuren.

Bird Box is een combinatie van concepten die we eerder hebben gezien bij films. De hoofdrolspeelster moet kortgezegd van punt A naar punt B komen zonder ook maar iets te zien. Kijkt ze, dan is ze haar leven niet meer zeker. Een spannende film die zeker de moeite waard is om te kijken als je een Netflix-abonnement hebt.

Goed nieuws voor fans die de uitwerking van de film goed vonden, want de schrijver van Bird Box mag aan nieuwe Netflix-content gaan werken. Eric Heisserer gaat een nieuwe serie schrijven gebaseerd op de boeken Shadow and Bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. De tv-serie zal acht afleveringen bevatten. De twee boeken vertellen een fantasy-verhaal en zijn bestsellers in het genre.

Wellicht krijgt de serie nog een Nederlands tintje, want de wereld waar de boeken van Bardugo zich afspelen zijn geïnspireerd op Rusland en Amsterdam. De boeken vertellen twee afzonderlijke fantasy-verhalen, maar spelen zich af in dezelfde fictieve wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *