Bitcoin bedreigd met Nederlandse jurk, blijft onverstoorbaar [video]

bitcoin-blockchain-jurk
Is digitale mode de ‘next big thing’?

De Bitcoin en andere cryptomunten zijn al een tijd interessant. Bedrijven zien echter meer in de achterliggende Blockchain-technologie. Deze manier van peer-2-peer validatie biedt voordelen voor de financiële sector en veel andere toepassingen, maar de mode-industrie kwam niet als eerste early adapter op. Toch is het een Nederlandse startup ‘The Fashion’ gelukt om de wereldpers te halen met digitale mode.

Zij ontwikkelde namelijk de eerste Blockchain-jurk, die op het event van cryptomunt Ethereum geveild werd. Omgerekend in dollars bracht de jurk vanmiddag $ 9.500,- op tijdens een veiling die door cryptomunt Ethereum (ETH), de grootste na Bitcoin, is opgezet.

De winnares krijgt nu 28 dagen de tijd om een goede profielfoto in te sturen. Daarna wordt de jurk digitaal op maat gemaakt op basis van het profiel en vastgelegd in de Blockchain. De industrie meent dat deze nieuwe technieken wel eens de toekomst hebben nu haute couture in real life steeds duurzamer en duurder wordt. Op deze manier heb je een digitaal eigendom waarmee je in ieder geval leuk op Instagram voor de dag komt (zo geeft men op de site aan). Het filmpje van het concept kun je hier zien. Wellicht leuk voor bij jouw Blockchain sportwagen?

De Bitcoin heeft zich niet te ernstig laten intimideren door de digitale verkleedpartij. De live koers, die op het moment van schrijven weer oploopt ligt met € 7.789,73 ongeveer 0,87% onder die van gisteren. Dit komt met name doordat we na flinke winstnemingen nu zien dat de marktkapitalisatie snel stijgt. Dit betekent dat er veel investeerders instappen en de weg naar 5 cijfers open blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *