Bitcoin beursflits: Azië omarmt de Bitcoin

bitcoin-beursflits-bitcoin-litecoin
En dat zien we terug in de koersen.

Vrijdag leek het er al op dat de Bitcoin zich klaarmaakte voor een rally. Het weekend leek die belofte lange tijd niet waar te maken. Gisteravond werden de inflatiecijfers van de Chinese Yen bekend gemaakt en toen was het ‘riemen vast’.

De marktkapitalisatie kwam in een stroomversnelling. Waar we vrijdag nog $ 278,5 miljard op de borden zagen staan zien we vanochtend (om 11.30 uur) $ 302,1 miljard genoteerd. Hiervan is maar liefst 69,28 % geïnvesteerd in Bitcoin. De koers van de Bitcoin loopt dan ook snel op. Dit zie je in de live koersen, die ik ook om 11.30 uur vastlegde.

live-koers-bitcoin-beursflits-5-8

Zoals je ziet is de Bitcoin ruim door € 10.000,- en daarmee bijna op $ 11.700,-. Met deze koers komt het jaarrecord van $ 13.800,- weer in zicht. Met name het feit dat de Bitcoin zo makkelijk de psychologische grens van $ 10.500,- en $ 11.000,- passeerde geeft investeerders hoop. Zij voorzien dan ook dat de koers deze week nog door $ 15.000,- gaat.

Naast de financiële analyses geven ook de andere factoren daar positieve indicatoren voor. Zo lijkt het handelsconflict tussen China en Amerika de Yen steeds meer onder druk te zetten. Hierdoor zoeken steeds meer Chinezen een stabielere munt om hun geld op waarde te houden. Het helpt dan als de Chinese overheid niet te veel mee kan kijken. Sinds de renteverlaging komt echter ook in Amerika steeds meer vraag naar een stabiele cryptomunt zoals de Bitcoin. Hierdoor lijkt er support voor de koersen.

Een andere cryptomunt om vandaag te volgen is de Litecoin (LTC). Deze munt wordt, net als de Bitcoin gemined. Ook hier krijgt degene die een block van de blockchain minet een beloning. Deze staat voor de Litecoin momenteel op 25 LTC per blok. Vanmiddag rond 12 uur zal er een halving plaatsvinden. Dit betekent dat de beloning dan terugloopt naar 12,5 LTC per gemined blok.

Doordat de munt schaarser wordt (er komt minder in de markt terwijl de vraag stabiel is of zelfs toeneemt) verwacht men rond de mining meestal een koersstijging. In normale beursverhoudingen (zoals bij aandelen) zit die toekomstige waardestijging al in de koers verwerkt. In het verleden liet de halving van de Litecoin (LTC) zien dat de waarde vooral steeg ná de halving, al was deze koersstijging wel heel opmerkelijk. Alle reden om ook vandaag de cyptobeurs weer aandachtig te volgen.

2 reacties

    • Goedemiddag Miss Bitcoin, allereerst dank voor de reactie. Inmiddels heb ik in de tekst de aanpassing gemaakt dat de halving reward van 25 naar 12,5 gaat. Er was overigens geen sprake van verwarring met BTC, wel van ‘op de verkeerde regel kijken’ bij het neerzetten van de juiste cijfers. Excuses voor deze maandagmorgenblues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *