Bitcoin beursflits: Bitcoin blijft horizontaal bewegen.

bitcoin-beursflits-euro
Is het genoeg om de beren op afstand te houden?

Gisteren zagen we dat de Bitcoin besluitloos was. Vandaag gebeurt er wel iets meer, maar te weinig om te zeggen dat er sprake is van een echte trend naar boven of naar beneden. De marktkapitalisatie, die gisteren op $ 299,3 miljard stond, staat nu (12.05 uur) op $ 301,2 miljard. In een markt waar er soms $ 15 miljard per half uur fluctueert is dat verwaarloosbaar.

Wat we wel zien aan de live koersen is dat de Altcoins het moeilijk hebben op BinanceCoin (BNB) na. Dit zie je in de live koersen die ik om 12.05 vastlegde direct.
Bitcoin-live-koersen-beursflits

De koerswinst van BinanceCoin (BNB) is te verklaren door twee oorzaken. De eerste is dat zij snel gehandeld hebben toen een afperser dacht dat zij kwetsbaar waren met klantendata. Ook het feit dat zij de beursgang van een Aziatische token mogen begeleiden schept vertrouwen en dat laten beleggers zien.

De Bitcoin blijft door haar horizontale beweging vlak onder de grens van $ 12.000,- schommelen. De markt heeft eigenlijk een flinke duw over die psychologische grens nodig. Als deze niet vlot komt zal het zogenoemde momentum verflauwen kunnen beleggers een afwachtende houding kiezen en hun munten verkopen, waardoor de koers op korte termijn kan dalen. Traditioneel ingestelde beleggers zien een parallel met de goudkoers. Deze vertoonde in het verleden hetzelfde patroon voordat enorme hoge koersen bereikt werden.

Nu leidt een oude beurswijsheid dat de markt altijd gelijk heeft. Het is dan ook interessant om te zien hoe de beleggers daar zelf tegenaan kijken. Uit een Twitter-poll blijkt dat zij in willen stappen rond $ 10.000,-. Hiermee lijkt een grote koersval door de markt te worden opgevangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *