Bitcoin Beursflits: Bitcoin en Altcoins openen licht positief

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-beursflits-china

Alle ogen lijken deze week op Azië gericht.

We zagen eerder dit weekend al dat de Bitcoin een correctie te verwerken kreeg omdat ze de grens van $ 12.000,- niet weet te passeren. Ondanks dat de koersen een fractie onder die van vrijdag liggen openen de Bitcoin en de meeste Altcoins een fractie hoger ten opzichte van gisteren. Dit zie je in de live koersen die ik om 10.45 uur vastlegde.

Bitcoin-beursflits-bitcoin-positiever-12-8

Feit is echter dat de Bitcoin niet echt meer beweegt en vooral horizontale koersverschuivingen noteert. Dit betekent dat het momentum voor actieve handelaren wegvalt en zij tijdelijk hun interesse kunnen verwachten. Er zijn echter niet-financiële argumenten waarom de Bitcoin deze week toch een flinke koersstijging kan maken.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de munt steeds vaker als een ‘veilige haven’ wordt gezien om de waarde van geld veilig te stellen als de kapitaalmarkt instabiel wordt. Met de steeds verder escalerende handelsoorlog tussen Amerika en China staat de koers van de Chinese Yen zwaar onder druk. Dit is vooral vervelend voor de rijke Chinezen die hun bezit in waarde zien dalen. Aangezien de Chinese banken onder streng overheidstoezicht staan willen zij daar liever geen geld wisselen voor buitenlandse valuta. Het gevolg is dat zij massaal Bitcoin inkopen.

Veel analisten verwachten dan ook dat de Bitcoin deze week zal stijgen door Aziatische impulsen. Daar staat tegenover dat de Centrale Bank van China dit weekend aankondigde dat zij klaar is om haar eigen digitale munt te lanceren. Nu zou het maar zo kunnen dat China deze munt bij wet als enige legale digitale valuta verklaart. Als dat gebeurt zal de koers van de Bitcoin niet profiteren, zoals we zagen na eerdere Chinese inmenging. In ander geval lijkt de kans klein dat de Chinezen massaal de Bitcoin inruilen voor deze nieuwe munt. De Centrale Bank staat immers ook onder controle van de overheid en kent daarmee hetzelfde gebrek aan privacy.

Verwachting is dat als de Bitcoin haar status als ‘save haven’ bewijst, de munt kan stijgen richting $ 15.000,-. In ander geval ligt een correctie richting $ 8.000,- voor de hand. De ogen van menig handelaar zullen de komende week dan ook op China en Azië gericht zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).