Bitcoin Beursflits: euforie van gisteren getemperd. Wat nu?

Bitcoin-beursflits-bitcoin-dominantie
Bitcoin boekt nog wel winst.

Toen we gisteren tijdens de Bitcoin Beursflits de koersen bekeken leek het wel alsof er nog een weekendfeestje gaande was. Groene cijfers en her en der zelfs dagwinsten in dubbele cijfers. Vandaag is de euforie een stuk minder. De Aziatische markt liet vannacht al zien dat zij geen zin had in een volgende investeringsronde.

Vanmorgen leken de Europese beurzen wel verder te investeren. Dit was echter abrupt afgelopen toen de marktkapitalisatie om net voor 10 uur de $ 315,- miljard aantikte en de koersen door de $ 12.000,- schoten. Direct volgde er een fikse winstneming en binnen een dik uur was de marktkapitalisatie weer onder de $ 300 miljard gedaald. Nadat we iets vóór 13 uur het laagste punt van vandaag konden noteren op $ 296,8 miljard herstelde de marktkapitalisatie weer. Inmiddels, na opening van de Amerikaanse beurzen, is de stand om 17.15 uur $ 300,7 miljard.

De live koersen, die ik ook om 17.15 uur vastlegde, konden deze schommelingen maar matig waarderen. De weekkoersen staan uiteraard nog op groen, maar de dagkoersen van alle Altcoins staan weer in het rood. De Bitcoin noteert wel een kleine plus.

bitcoin-beursflits-live-koersen-6-8
Let op, de koersen staan in dollars vermeld.

De vraag is uiteraard wat we nu kunnen verwachten. Op zich is het patroon dat men eerst een paar keer tegen een plafond (van in dit geval $ 12.000,-) aanstoot voor de koers verder kan dit jaar niet vreemd. Dit zagen we eerder bij ieder duizendtal boven de $ 10.000,-.

Er is echter een aantal factoren dat erop duidt dat er zeer snel een heftige crash kan komen. Degene die deze patronen zag heeft het over een termijn van 3 dagen.

Het is daarbij ronduit opvallend dat de Bitcoin-dominantie bij deze koers zo’n 70% is. Zeker wanneer je bedenkt dat de nummers 2 en 3 nog eens zo’n 12,5% van de markt in handen hebben. Dit betekent dat er in de markt nauwelijks ruimte is voor consolidatie. Daardoor is de vraag waar bulls eventuele weerstand tegen een beer-aanval vandaan moeten halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *