Bitcoin beursflits: het gaat weer lekker en hilarische ’tweet van het jaar’

bitcoin-stijgt-weer-door
Helaas minder goed nieuws voor andere investeerders.

Door de viering van de 4th of July”zijn de beurzen in Amerika dicht. Dit blijkt geen slechte ontwikkeling voor de Bitcoin en andere cryptomunten te zijn. Hoewel de marktkapitalisatie stabiel rond $ 317 miljard blijft stijgen de koersen wel.

In onderstaand overzicht van de live koersen van de Bitcoin en de vijf belangrijkste andere cryptomunten zien we weer positieve cijfers. Ook zien we dat dit nog geen positief effect op de weekkoersen heeft, want die zijn nog negatief. Gezien de consoliderende markt lijkt het erop dat er niet veel groei te verwachten valt tot vannacht de Aziatische beurzen open gaan. Analisten verwachten dat de koers redelijk zijwaarts blijft tot de munt de kracht vindt om de weerstand, die op $ 12.100,- ligt, te doorbreken. Daarna zou er nog een weerstand rond $ 13.000,- zijn. Wanneer deze twee hordes (naar verwachting weer na de zomer) genomen zijn zou de weg naar $ 21.000,- aan het einde van het jaar open liggen. Op dit moment ligt de koers van de Bitcoin op $ 11.659,62.

Live-koersen-bitcoin-top-5-altcoins

Naast deze serieuze nieuwsberichten is er soms ook sprake van bizar leed. Zo kreeg een Australisch koppel een SMS-je van hun handelsplatform Coinexx.org. Hen werd medegedeeld dat het een scam betrof en dat zijn hun (omgerekend) $ 30.000,- spaargeld kwijt zijn.

Naast deze ellende was er ook wat te lachen. Klaarblijkelijk heeft men cryptolegende John McAfee geprobeerd te bespioneren met spyware op zijn telefoon. Men is daarbij waarschijnlijk vergeten dat het niet toevallig is dat het bekende anti-virusprogramma ook McAfee heet. Het gevolg was deze hilarische tweet, die door volgers als ’tweet van het jaar’ bestempeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *