Bitcoin Beursflits: nierstenen zorgen voor pijnlijke beursochtend

bitcoin-beursflits-23-7
Ook lancering Bakkt helpt niet.

Gisteren meldde ik in de Bitcoin Beursflits al dat de opening van cryptohandelshuis Bakkt de koers, tegen de verwachting in, geen goed had gedaan. Nu de eerste handelsdag erop zit kunnen we die conclusie bevestigen. De marktkapitalisatie zakt en ligt op dit moment (10.10 uur) op $ 263,7 miljard. De dominantie van de Bitcoin blijft daarbij met 67,93% gelijk.

De oorzaak voor de algemene koersdaling is niet direct aan te wijzen. De aanleiding wel. Deze ligt bij TRON (TRX) oprichter Justin Sun. Hij plaatste eerder dit jaar het winnende bod op de fameuze charity lunch met Warren Buffet. Volgens planning zou Sun met zeven gasten naar keuze op 25 juli de lunch gebruiken met de investeringsguru. Sun zou Sun niet zijn als hij daar niet een hele publiciteitscampagne omheen had gebouwd. Nu is dat op zich te begrijpen. Het winnende bod kostte hem namelijk meer dan $ 4,5 miljoen.

Vannacht maakte Tron (TRX), eveneens eigenaar van BitTorrent en de bijbehorende BitTorrent Token (BTT), echter bekend dat de lunch voor onbepaalde tijd is uitgesteld omdat Sun acute nierstenen zou hebben. Dit was direct aanleiding voor een koersdaling van de Tron van ruim 10%.

Inmiddels gaan er echter geruchten over witwassen en het illegaal werven van fondsen. Dit zou de werkelijke reden voor de afzegging zijn. Uiteraard wordt dit ontkend, maar de onrust is op de beurs voelbaar. Het is namelijk niet de eerste keer dat Sun en Tron in opspraak zijn. Zo moest eerder deze maand de politie al ingrijpen toen woedende slachtoffers van een piramidespel in China de kantoren van Tron en een partner bestormden.

Zij nemen het Sun vooral kwalijk dat hij ninet direct afstand had genomen van de trainers. Al met al genoeg om de woorden ‘wordt vervolgd’ maar weer eens te gebruiken. Hoe het ook zij: de live koersen van de Bitcoin en Altcoin top 5, vastgelegd om 10.20 uur dalen snel.
bitcoin-beursflits-live-koersen-bitcoin-top-5-cryptomunten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *