Bitcoin beursflits: raar weekend voor de Bitcoin

bitcoin-beursflits-29-7
De maandagmorgen blues blijkt hardnekkig.

Afgelopen donderdag gingen we met een marktkapitalisatie van $ 266,3 miljard en stijgende koersen het (voor mij lange) handelsweekend in. Het leek er dus op dat er wat ‘weekend love’ te verwachten was.

Als we naar de marktkapitalisatie kijken zagen we een positieve vrijdag tot men bij het openen van de Aziatische beurs besloot de winst te nemen. De marktkapitalisatie daalde snel en vond in de loop van de zaterdag de weg omhoog weer. Zaterdag om middernacht was het blijkbaar zelfs tijd voor de Aziaten om te investeren. Een sprong in marktkapitalisatie was het gevolg. Hier reageerden de markten echter niet op door verdere stijgingen te creëren. Sterker nog, zaterdagmorgen iets na 10 uur volgde een flash crash. In een enorme transactie werd er 16 miljard uit de markt getrokken.

Ook hier reageerde de markt niet echt op. De marktkapitalisatie ontwikkelde zich zijwaarts en steeg licht. Hierop volgde zondagavond om 21.30 uur een nieuwe flash crash, die even snel herstelde. Vannacht zorgden de Aziaten weer voor een opleving, terwijl in de loop van deze maandagochtend de marktkapitalisatie geleidelijk terug loopt. Aan het eind van de achtbaan zitten we nu (om 11.11 uur precies) op een marktkapitalisatie van $ 253,7 miljard.

In onderstaande grafiek van Tradingview zie je het verloop van de koersen in de afgelopen 5 dagen.
marktkapitalisatie-bitcoin-altcoins-24-29-juli

Het vreemde is dat al deze heftige schokbewegingen (zowel naar boven als naar beneden) plaats vonden zonder dat daar in de technische analyses of in het nieuws directe aanleidingen voor te bespeuren waren. Bovendien is het opvallend dat de markt niet reageerde op de flash crashes. Je zou verwachten dat bij dergelijke koersdalingen diverse stop-loss mechanismen in werking treden. Dit zou, als je een beetje samenzweerderig bent aangelegd, haast duiden op een of meer partijen die proberen te testen hoe de markt reageert om zo een grotere beweging voor te bereiden.

De koersen reageren in ieder geval terughoudend. We zien vandaag in een maandagmorgen-blues redelijk zijwaartse bewegingen. In vergelijking met vorige week zien we echter flinke verliezen en dat zie je terug in de grafieken aan de rechter kant. Hieronder zie je de live koersen, zoals ik die om 11.20 uur vastlegde.
koersen-bitcoin-altcoins-29-7

Ik ben dan ook benieuwd wat de komende week ons zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *