Bitcoin door grens van 19.000 dollar

Auteur: , 6 Reacties
BTC

Waar ligt de grens?

Halverwege dit jaar spraken analisten uit dat de Bitcoin wellicht de 10.000 dollar zou halen rond de jaarwisseling. We schrijven 17 december en de koers flirt inmiddels met 20.000 dollar.

De afgelopen week was de koers vrij stabiel. Afgelopen woensdag was er zelfs een kleine daling naar zo’n 16.300 dollar. Vrijdag ging de koers echter als een losgeslagen gek tekeer. De koers begon weer te stijgen en in slechts 48 uur ging de koers van 16.500 dollar naar 19.200 dollar.

Bitcoin-bezitters die voor de lange termijn investeren in de munt zullen blij zijn met de stijging. De verwachte daling na de aankondiging van de futures blijft vooralsnog uit. Sterker nog, de komst van futures heeft de virtuele munt alleen maar sterker gemaakt. Het lijkt net alsof de Bitcoin telkens het tegenovergestelde doet van wat de verwachting is. Volgens de koers van Coindesk werd om 08:00 een piek bereikt van 19.400 dollar. Na publicatie van dit artikel zal de koers mogelijk zijn verder gestegen.6 reacties

En ondertussen krijgt BTC alle aandacht terwijl er relatief gezien geen reet te verdienen viel aan de munt vergeleken met de altcoins waar we 300% winsten in minder dan 1 week gezien hebben.
@turbobrick:

Beste… ik krijg bij diverse van jouw reacties op bitcoin-artikelen steeds meer het gevoel dat je er wellicht misschien wel een beetje de balen van hebt dat je zelf een half jaartje geleden niet bent ingestapt… ik hoor weinig positiviteit, dan druk ik mij diplomatiek uit. Niemand weet zeker waar het naartoe gaat, dat wordt keer op keer (al jaren lang) bewezen door die Bitcoin, maar intussen heeft de bitcoin wel een market-cap van rond de 300 miljard dollar… ongeveer 5x zoveel als de eerstvolgende (Ethereum) cryptocoin. In de beweging van underground naar upstream die cryptocoins in 2017 doormaken, kun je zien dat mensen die er nog niet heel bekend mee zijn, veel relatief vertrouwen hebben in de dino onder de coins. De bitcoin is groot en relatief gekend, dat voelt veilig. Dus de bitcoin bashen is niet zo zinvol, early adopters hebben inmiddels hun horizon al verbreed naar andere coins waar idd op dit moment meer mee te verdienen is, maar BTC blijft in crypto-coin-world een relatief vertrouwde basis van waaruit gewerkt wordt, samen met ETH. De markt voor cryptocoins is naar mijn idee nu pas aan het openbreken voor het grote publiek… nogmaals, ik heb geen flauw idee waar het heen gaat, dus zal niemand in ongekende euforie overhalen z’n hebben en houden in crypto’s te steken. Het is en blijft momenteel een heel volatiel systeem, maar wel een systeem waar met wat lef binnen korte tijd kneiterveel geld mee te verdienen valt, als je een beetje je gezond verstand gebruikt…

Als je het mij vraagt: it’s just getting started… alleen mensen met wat bovengemiddelde digitale interesse zul je er nu in aantreffen, maar als het grote publiek gewend gaat raken aan het fenomeen cryptocoin, ongeacht welke, zullen velen zich afvragen… “waarom had ik toen niet…”
correctie:

In de beweging van underground naar MAINstream

(waar blijft de edit-optie ?)
@bietje: als je wat meer de artikel zou lezen mbt crypto dan denk ik dat je ziet dat ik er weldegelijk in zit en met genoeg ervaring.
Als je er zelf ook verstand van hebt dan snap je mijn opmerking want btc heeft in 1 week zeer weinig gedaan terwijl vele alts rustig 2x,3x en sommige zelfs 4x gedaan hebben.
Het noob gehalte, en met name in de media, wordt pas duidelijk als men alleen maar praat over BTC terwijl het nu op dit moment gebeurt in het alt segment.

Boot gemist ? Zit er langer in dan jij denkt.
Joh, het valt me gewoon op dat ik jou vaak zie reageren op crypto gerelateerde artikelen hier en dat die reacties een overwegend ‘niet positieve’ sfeer meedragen. Je hebt gelijk, BTC heeft afgelopen week niet zoveel gedaan. Behalve de 20.000 dollar aantikken, terwijl sommigen zes maanden geleden opperden dat de BTC wellicht door de 10.000 dollar zou kunnen gaan tegen het eind van het jaar. Die 10K-voorspelling werd door velen meteen keihard afgefakkeld, maar kijk nou ?!

Ik heb het geluk begin dit jaar een paar bitcoin te hebben gekocht en ik zit ook in andere alt-coins. Probleem met de andere alt-coins is dat je jezelf er heel erg goed in moet verdiepen om de potentie op waarde te kunnen schatten. Achteraf kunnen we allemaal zeggen dat die-of-deze coin 400% in een dag pakte, maar als we dat een dag ervoor hadden geweten…… iemand die dat wel kan, loopt hard binnen en hoeft binnen nu en een jaar nooit meer voor zijn geld te werken. De BTC is voor starters nog enigszins begrijpelijk en een relatief (!) veilige haven binnen de crypto-trading-wereld. Daarom heeft men het alleen over de bitcoin, daarom omarmt het grote publiek nu steeds meer diezelfde bitcoin. Als je als mainstream journalist dan over IOTA, LTC, ADA of XRP begint, haken de lezers van die artikelen af. Laten we wel wezen: het is geen rocket-science, maar het is ook niet dat je ‘even’ wat ADA of XRP koopt. Wil iemand er iets mee, dan zullen ze zich er een stapje verder in moeten verdiepen en er wat energie in moeten steken om te kunnen gaan traden toch ? Voor meer serieuze info zullen jij en ik waarschijnlijk hele andere bronnen raadplegen, dan die waaraan jij je kennelijk zo ergert door het noob-gehalte. Ik snap je ergens wel, wij lezen op AB ook liever artikelen met wat meer diepgang dan een review op de autopagina van de telegraaf, wat vaak niet meer is dan een opsomming van specs en de lakkleuren (…)
@bietje: gaat het hier om een positieve sfeer te creeren of om de keiharde werkelijkheid ?
Zeker omtrent geld denk ik dat mensen niets hebben aan nep nieuws, gelik en goodvibes.
Ze hebben alleen wat aan de feiten.
Dat btc nu veel hoger is dan ooit gedacht doet niks af aan het feit dat btc nu vrij weinig doet maar wel alle aandacht krijgt.
Het zijn juist de alts waar je grote winsten (en verliezen) kan pakken maar ook crypto met een specifiek doel.
Ik hoef jou niet te vertellen dat btc een dinosaurus is en alleen de naam heeft en dus te gebruiken is als ‘spaarrekening’ en verders helemaal niets, in weze een shitcoin.
Alle forks en naam genoten doen ook weinig aan de reputatie (bijna een tiental rond het einde van dit jaar).
Het is tergend traag (terwijl het percentage gewijs amper gebruikt wordt als je dat vergelijkt met normaal betaalverkeer), vreselijk duur (fees) voor de meeste betalingen, totaal niet anoniem en er is niet echt sprake meer van een daadwerkelijk dev teams en new tech, dan moet je terug vallen op de forks.

Kortom, ik ben een echte crypto man maar vertel wel zoals het is, het is niet allemaal rozegeur en manenschijn.
Als mensen feel good replies willen lezen en geslijm naar elkaar toe ivm karma en moderatie dan zijn ze beter af op tweakers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).