Bitcoin en Altcoins stijgen, maar hoe rendabel is Bitcoin nu echt?

bitcoin-hoogste-roi-beleggingen
De live koersen en de statistieken spreken duidelijke taal.

Sinds er volop geïnvesteerd wordt in Bitcoin en andere cryptomunten lijkt er een tweedeling te ontstaan. Sommige mensen zien de hele cryptomarkt als gebakken lucht of irrelevant en andere mensen denken het nieuwe goud gevonden te hebben. Wellicht weten we pas over langere tijd hoe de vlag er feitelijk voor hangt, maar voor nu spreken de cijfers boekdelen. Om de speculatie wat weg te halen en objectief te vergelijken heeft OnchainFX een vergelijker gelanceerd. Hierin kun je exact aflezen hoe groot het rendement op jouw investeringen was geweest als je een bepaalde periode had geïnvesteerd. Wanneer je op 25 november 2011 een Bitcoin had gekocht (voor toen $ 2,63) had je vandaag een rendement op jouw investering (ROI) van 285.585 % gehaald.

Ter vergelijk, een investering in een fonds met de belangrijkste Amerikaanse aandelen (S&P500) had je een rendement van ‘slechts’ 147% opgeleverd. Tot noch toe kunnen we er dus vanuit gaan dat als de Bitcoin windhandel zou zijn (wat ik betwijfel), het in ieder geval erg hard waait. Sterker nog, ik kan mij geen andere legale investering met vergelijkbare rendementen voor de geest halen.

Ook vandaag was het, na een flinke correctie, weer een goede dag voor de Bitcoin en de belangrijkste cryptomunten. De live koersen, die ik vandaag om 18.15 uur vastlegde, laten groene cijfers zien.

bitcoin-top-5-cryptomunten-herstel

Zoals altijd speculeert men dat dit de eerste stap is van, maar dat is wellicht wel wat te voorbarig.

4 reacties

 1. Quote; “Bitcoin en Altcoins stijgen, maar hoe rendabel is Bitcoin nu echt?”
  Serieus, dat vragen jullie nu pas af?
  quote “‘Wanneer je op 25 november 2011 een Bitcoin had gekocht (voor toen $ 2,63) had je vandaag een rendement op jouw investering (ROI) van 285.585 % gehaald.”
  Zo heb ik er nu ook een; Als je op 17 december 2018 1000 bitcoins had gekocht had je nu 12 miljoen verloren!
  Alle mensen die euforisch over Bitcoin praten, hebben het alleen maar over ongekende winsten, en niet over die verliezen.
  Het hele systeem waar deze digitale munten op draaien is goed, maar dat je gebruikt om te gokken is niet ok, we hebben al zo’n systeem, wat ook niet meer werkt waar het eigenlijk voor bedoeld was.
  Trouwens het hele geld systeem is totaal verrot, en zal zeker eens ophouden op deze dood lopende weg.
  Als dat gebeurd , hoop ik dat het wat beter nagedacht over een beter betaal/ruil systeem op deze wereld.

 2. Goedemiddag Johan, Dank voor jouw reactie. Persoonlijk ben ik er al langer overtuigd dat de Bitcoin rendabel is. Jouw voorbeeld van 17 december (denk dat je 2017 bedoelt) is op dit moment waar. Als je echter, zoals ik vaker doe, de Bitcoin bekijkt over verschillende periodes zie je dat 2017 het eerste en tot nu toe enige jaar is geweest dat de Bitcoin echt verloor. Zelfs in 2018 was er op jaarbasis nog een plus te halen. Overigens ben ik het met je eens dat dit geen investering voor ‘een gokje’ is.

  • @robertkroes: Om winsten te kunnen behalen moet je het ook daadwerkelijk voor de gemelde waardes kunnen kopen en verkopen.
   Wat je dan ziet is dat je het in de praktijk niet altijd kan kopen voor die prijs en met het verkopen je het er ook niet altijd voor krijgt, zeker als je BTC via een broker koopt met normale valuta. Die verschillen kunnen best flink zijn.
   Ook op de exchange heb je fee’s en maak je niet altijd de winst die je zou denken.

  • @robertkroes: achteraf praten is altijd makkelijk. Wat is het over 5 jaar. Is je bitcoin account gehackt en ben je alles kwijt … of ben je miljonair. Een ding is zeker .. wanneer het TE populair gaat worden dan gaat de stekker er uit omdat geen overheid een parralelle economie duld. Nu is het slechts een gedoogd gokspelletje. Overheden zullen in de toekomst met eigen crypto komen en dan verdampt de bitcoin / altcoins

   Leuk feitje over achteraf koe in kont :

   Ron Wayne ( vroege apple bobo ) verkocht 10 procent Apple aandelen voor $800 in de jaren 70 (huidige waarde: $50 miljard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *