Bitcoin en Ripple onderuit, Ethereum stijgt door

Auteur: , 2 Reacties
Ethereum vs. Bitcoin

Cryptoland veranderde de afgelopen dagen in één groot bloedbad, met Ethereum als een van de weinige uitzonderingen.

Ethereum is alweer even de nummer 2 cryptocurrency, achter Bitcoin. De munt blijft maar meer geld waard worden, nadat eerder deze week de grens van 1.000 euro doorbroken werd. Inmiddels schommelt Ether rond de 1.100 euro, terwijl veel andere munten juist met een vrije val bezig zijn.

Zo daalde de Bitcoin-koers de afgelopen 24 uur weer met dik 10 procent naar een koers van 11.500 euro. Met Ripple gaat het al niet veel beter: die munt ging met een daling van 20 procent nog veel harder onderuit. Ook veel andere cryptocurrencies hebben het overigens zwaar in de nasleep van maandag.

Toen besloot CoinMarketCap.com om Zuid-Koreaanse exchanges uit zijn overzichten te schrappen. In dat land zijn de koersen doorgaans veel hoger, waardoor ook de gemiddeldes op CoinMarketCap hoger lagen. Na het verwijderen van de Koreaanse exchanges daalde de koers dan ook behoorlijk, waardoor veel mensen in paniek hun coins van de hand deden.2 reacties

En weer 2 duidelijke voorbeelden hoe de wereld (lees: amateurs) nog niet klaar zijn voor internationale ‘waarde dragers’.
Dan heb je dus een blockchain technology, waar je met een beetje electriciteit en een paar formule’s iedereen kan laten deelnemen; zit je echter nog met het probleem dat de lokale Harry, John of Kim nog altijd lokaal geld naar een exchange moeten dragen. En als alleen lokale mensen op die exchange mogen en het extreem lastig is voor die lokalen om op een niet lokale exchange te komen; dan heb je opeens een prijsverschil. Dat was toch niet de bedoeling.

Maar goed, het blijft een casino. Het is vraag en aanbod van een klein groepje en het houden van schaarste door een grotere groep.
Vandaag gelezen op nu.nl dat het wereldwijde stroomverbruik om cryptomunten te maken hoger is dan het totale stroomverbruik in een jaar in Nederland…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).