Bitcoin-handel sinds december met 40 procent gedaald

Man met Bitcoin
De handel in Bitcoin ligt compleet op z’n gat.

De Bitcoin-koers is al een tijdje behoorlijk vlak. De munt schommelt al weken in waarde tussen de 3.000 en 4.000 dollar en blijft nu rond de 3.500 dollar hangen. Dat heeft nogal wat gevolgen, want de handel in de Bitcoin staat bijna helemaal stil. Niemand koopt of verkoopt nog nu de koers geen flinke stijgingen of dalingen meer laat zien.

Binance is de grootste crypto-exchange ter wereld. Zij verwerkten in de eerste helft van 2018 geregeld voor meer dan 10 miljard dollar aan Bitcoin-transacties, maar inmiddels is daar ‘niets’ meer dan over. Binance verhandelde in januari 2019 voor zo’n 3,5 miljard dollar aan Bitcoin, zelfs vergeleken met december 2018 een daling van liefst 40 procent.

Bij concurrent Coinbase is ook al het hele jaar een daling te zien, al gaat het daar nog harder dan bij Binance. Coinbase passeerde in januari 2018 de grens van 8 miljard dollar en kwam een jaar later niet verder dan 1 miljard dollar. We hebben het nog steeds over enorme bedragen, maar de daling is overduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *