Bitcoin-koers blijft stijgen: statistieken beloven bull-markt

bitcoin-koers-bull-rally
Gaan we op weg naar een nieuw koershoogtepunt?

Gisteren brak er ineens een juichstemming uit op de cryptomarkt. De koers van de Bitcoin vloog omhoog. Waar we eerder dit jaar constant een correctie zagen na een sprint in de koers bleef deze gisteren uit. Sterker nog, ook vandaag schieten de koersen van de Bitcoin omhoog en inmiddels is de koers op weg naar een weerstandsniveau van $ 5.200,- dollar. Uiteraard speculeert men nu of de koers van de Bitcoin echt in een bull-fase terecht is gekomen of dat dit een tijdelijke opleving is.

De statistieken lijken de groep die gelooft in een nieuwe rally gelijk te geven. Door de snel oplopende koersen van de afgelopen dagen is de koers van de Bitcoin boven alle voortschrijdende gemiddeldes uitgekomen. Dit betekent dat de koers nu boven de gemiddelde koers van de afgelopen 50, 100 en zelfs 200 dagen ligt. In onderstaande grafiek is dit mooi weergegeven.

koers-bitcoin-breekt-door-voortschrijdend-gemiddelde

In de grafiek van FX-street zien we dat de de lijnen van het 50-daags (geel), honderddaags (blauw) en 200-daags (roze) voortschrijdend gemiddelde worden doorkruist door de sterk stijgende koersen. Ook op korte termijn lijkt er nog geen correctie aan te komen.
Correcties worden namelijk vaak ingegeven door het feit dat investeerders hun winst nemen en er dus kapitaal van de markt verdwijnt. In de onderstaande grafiek van Tradingview zien we het tegenovergestelde, de afgelopen 24 uur neemt het geïnvesteerde kapitaal alleen maar toe. Sterker nog, de laatste uren gaat de stijging sneller. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe de Aziatische beurzen gaan reageren wanneer deze vannacht open gaan.

marktkapitalisatie-bitcoin

Het lijkt er vooralsnog op dat de koers inderdaad verder gaat in een opwaartse tendens die een nieuwe bull-markt kan inluiden. Op Twitter rollen de meningen ook over elkaar heen. John McAfee, de voormalig eigenaar van de anti-virussoftware gigant claimt dat de rally naar $ 1.000.000,- die hij voorspelde is ingezet. Dat hopen wij ook, want hij heeft laten weten zijn geslachtsdeel op te eten als tegenprestatie wanneer de koers niet gehaald wordt.

Laten we voorlopig maar eens kijken of we richting de $ 100.000,- komen. Uiteraard is het wel verstandig de live-koersen te blijven volgen. We hebben inmiddels immers gezien dat een half uur genoeg is om de koers op zijn kop te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *