Bitcoin koers onder druk: op lange termijn geen zorgen

bitcoin-goud-tom-lee-peter-shiff
Bitcoin voorspellers vliegen elkaar online in de haren.

De koers van de Bitcoin vloog vanaf april omhoog maar heeft de laatste maand wat moeite om op hoogte te blijven vliegen. Waar het hoogtepunt van het jaar tot nu toe boven $ 13.000,- lag is de koers nu in gevecht om de psychologische grens van $ 10.000,- te verdedigen. Ook vandaag beloven de live koersen, die ik om 11 uur vastlegde, een moeilijke dag.

bitcoin-altcoins-top-5-22-8

Uiteraard is men erg benieuwd hoe dit op lange termijn uit zal pakken. Analisten en ‘voorspellers’ buitelen over elkaar heen om hierover hun inzicht te delen. Soms leidt dit tot ruzie.

Waar eerder Craig Wright en John McAfee elkaar al in de haren vlogen zijn het nu Bitcoin-optimist Tom Lee en Bitcoin-pessimist (en goud-voorvechter) Peter Schiff die op social media de degens kruisen. Tom Lee daagde Schiff uit door te stellen dat zijn voorspelling dat goud in 2014 de koers van $ 5.000,- zou overtreffen nu, 5 jaar later, nog niet uitgekomen is.

Tom Lee, die in een aantal gevallen in 2018 te positief was over de Bitcoin, kreeg daarop lik op stuk van Schiff. Hij stelde dat zijn voorspelling, hoewel laat, nog uit kan komen, terwijl de voorspelling van Lee (dat Bitcoin voor eind 2020 $ 50.000,- zou halen) nooit waar zou worden. Lee pakte met een simpele tweet terug en ontketende daarmee een verbale strijd.

Pikant detail is dat Schiff zelf ook belegt in Bitcoin en op koersstijging speculeert terwijl hij nu het tegendeel beweert. Bovendien heeft hij eerder negatieve uitspraken gedaan over de Bitcoin. Sindsdien is de koers met meer dan 700% (en veel harder dan goud) gestegen. Uiteraard is de cryptogemeenschap niet te beroerd om hem dat nog even te helpen herinneren. Ook volgen er diverse onderbouwingen waardoor het zeker zou zijn dat de Bitcoin die koerswaarde wel haalt.

Wij halen nog een rondje popcorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *