Bitcoin maakt plotselinge duikvlucht

Ouch
Het gaat even niet zo lekker op de virtuele markt.

De laatste maanden is de Bitcoin gestaag aan het stijgen, maar de maand mei is een beetje turbulent voor de cryptocurrency. Hoewel we gisteren nog over een eventuele maandagmorgenblues spraken, kun je de huidige koers wellicht zelfs als een ware dip bestempelen. Wat is er aan de hand op de cryptomarkt?

Het dipje van gisteren bedroeg een daling van zo’n $200 per eenheid Bitcoin, wat in het bredere perspectief nog prima te doen is. Vanaf 1 uur vannacht gebeurde er daarentegen wat raars, zo blijkt uit de BTC koers van Coindesk.

Binnen zo’n 2 uur tijd kelderde de Bitcoin van zo’n $8474,- naar $7900, een daling van bijna 7%. In de loop van de dag schommelde de koers rond die $7900 terwijl er zelfs nog een dipje naar de $7800 werd gemaakt. De grootste virtuele munt is daarbij nog niet boven de $8000 uitgekomen.

Nu zou de dip te maken kunnen hebben met de correctie van gisteren, waarbij veel investeerders hun winst kwamen halen en het marktkapitaal flink naar beneden schoot. Vandaag daalde de hoeveelheid geld in de cryptomarkt namelijk niet veel, en bleef het rond de $240 miljard schommelen.

De komende beursweek zal moeten bewijzen of de Bitcoin weer terug gaat krabbelen en we tegen het einde van dit jaar dan toch richting de 5 cijfers gaat knallen. Vooralsnog kan ik je slechts één ding aanraden als je denk dat die $65.000 zal worden aangetikt: koop nu, want op het moment is het maar magertjes gesteld met de Bitcoin.

2 reacties

  1. Hou toch op met die posts. Crypto in huidige vorm is een fail en word COMPLEET beinvloed door een paar miljardairs.

    Jammer dat naieve mensen blijven denken dat dit reguliere handels schommelingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *