Bitcoin neerwaartse trend zet hard door

Bitcoin
What’s going on?

De afgelopen week gaat het niet al te lekker met Bitcoin. Sinds gisteren is er echter sprake van een zeer sterke daling. Grofweg een week geleden tikte de cryptomunt bijna 10.000 dollar aan. De optimistische trend kon gauw de prullenbak in, want na die voorlopige piek daalde de Bitcoin in waarde.

Sinds gisteren gaat het echt hard. Bitcoin stond op een waarde van zo’n 9.300 dollar en klapte vervolgens naar beneden naar een waarde van ongeveer 9.000 dollar. De correctie zat er nog niet op, want een nieuwe daling volgde. Op het moment van schrijven heeft de cryptomunt een waarde van 8.770 dollar.

Een reden waarom Bitcoin een extra harde klap heeft moeten verwerken heeft te maken met een zaak in Zuid-Korea. Vandaag kwam aan het licht dat de grootste crypto exchange van het Aziatische land door autoriteiten wordt onderzocht in verband met fraude. Zuid-Korea is een ongelofelijk belangrijk land voor cryptocurrency. De grootste exchanges zijn in het Aziatische land gevestigd. Zaken die in het land gaande zijn met betrekking tot cryptocurrency hebben regelmatig gevolgen voor de koerswaarde van onder meer Bitcoin.

Een andere reden is het feit dat er vier wallets van de omstreden Mt. Gox exchange gezamenlijk 8.200 Bitcoins hebben omgezet naar Japanse yen. Elke wallet verwisselde ongeveer 2.000 Bitcoins. Dat zou een golf aan verkooptransacties teweeg hebben gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *