Bitcoin rage: dit land wil de handel aan banden leggen

Auteur: , 2 Reacties
5 manieren om geld te verdienen aan Bitcoin

Want zoiets als een vrije markt mag natuurlijk niet.

Het zijn doldwaze dagen, zo niet weken voor iedereen die zich bezighoudt met cryptocurrency. De Bitcoin, ’s werelds grootste digitale munt, heeft de afgelopen tijd record na record verbroken en heeft al meerdere ordinaire handelaars miljonair gemaakt. Niet iedereen is echter een fan van de ongereguleerde handel, zo blijkt uit een bericht van Bloomberg.

Zij melden namelijk dat Zuid-Korea van plan is om de handel in Bitcoin flink in te perken. Dit doet het door cryptocurrency handel enkel toe te staan onder strikte voorwaarden op gereguleerde beurzen waar investeerders bescherm worden. Het is van belang dat de handel transparant blijft en het niet mogelijk is voor financiƫle instellingen, minderjarigen en buitenlanders om Bitcoins te dealen in Zuid-Korea.

Een zogenoemde ‘task force’ gaat bovendien kijken of er iets van een heffing mogelijk is op de handel in Bitcoin, onder het mom van ‘een gebalanceerd beleid voor cryptocurrencies te maken’. De overheid meldt dat het hoofdzaak is om geen nadelige invloed uit te oefenen op de blockchaintechnologie.

Zuid-Koreanen wisten de afgelopen tijd de handel in Bitcoins goed te vinden. De grootste landelijke beurs Bithumb beschikt over 1,5 miljoen gebruikers die een maandelijks handelsvolume behaalden van omgerekend 43,5 miljard euro. In januari was dit getal ‘slechts’ 238 miljoen euro.2 reacties

lekker belangrijk! gewoon kopen: https://www.litebit.eu?referrer=84956
En je denkt dat andere landen niet volgen ?
Om het bij auto’s te houden (want de meesten van ons zijn hier via Autoblog gekomen).
Iedere regeling die gunstig is en op een gegeven moment een groot draagvlak gaat krijgen wordt beperkt zoniet afgeschaft.
Grijs kenteken, Oldtimer, MRB vrij groene auto, Hybride, etc etc etc.
Die paar Bitcoin rijkaards tot nu toe zette geen zoden aan de dijk in dit land. Nu steeds meer mensen dit doen en het geld dus NIET op de bank beland (vermogensbelasting !) of verdwijnt in de consumptie (Btw, MRB, BPM, accijns, etc) zal de staat aktie gaan ondernemen.
Mensen die denken dat ze de belasting kunnen blijven ontduiken zijn rijp voor het pieter Baan centrum.
Zodra het de staat loont gaan ze het regulieren zoals ze dat al vele decennia met allerlei zaken uiteindelijk hebben gedaan.

Kwestie van tijd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).