Hoe kan het dat Bitcoin nu al door $16.000-grens knalt?

Bitcoin
Steeds als je denkt dat het plafond (voorlopig) bereikt is, schiet de munt toch weer naar een nieuw record.

Bitcoin ging vandaag voor het eerst door de grens van 15.000 dollar heen, een onwaarschijnlijk bedrag. Maar even later werd ook de 16.000 dollar aangetikt. Bizar! In augustus was de digitale munt nog zo’n 4.000 dollar waard en aan het begin schommelde de koers rond de 800 euro. Het lijkt nu echter een kwestie van tijd voor de 20.000 dollar-grens wordt gepasseerd.

De grote vraag: hoelang gaat dit door? Bitcoin is meer dan ooit een investeringsmiddel geworden. Dat heeft enerzijds te maken met de potentie en alsmaar stijgende waarde, maar het is vooral de ‘fear of missing out’ (FOMO). Iedereen wil meeliften. De ene na de andere expert voorspelt inmiddels het einde van de Bitcoin-bubbel, maar een hype is ene hype en niemand weet wanneer het stopt.

Bitcoin koers

De huidige koersstijging zou er vooral mee te maken hebben dat er de komende weken meerdere hard forks op de planning staan. Dat werkt als volgt: hard forks zijn Bitcoin-afscheidingen, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin Gold. De komende weken verschijnen er nieuwe cryptomunten zoals Super Bitcoin, Bitcoin Platinum, Bitcoin Uranium, Bitcoin Cash Plus en Bitcoin Silver.

Als je nu 1 Bitcoin in je wallet (zoals de Nano Ledger S) hebt, dan krijg je straks ook 1 Bitcoin Platinum, een Bitcoin Uranium, enzovoort. Het kan dus lonen om nu veel Bitcoins te kopen, zodat je straks gratis de andere varianten krijgt. Je kan dan profiteren als deze nieuwe munten ook veel geld waard worden.

UPDATE: dit bericht is bijgewerkt nadat de grens van 16.000 werd doorbroken.

Eén reactie

  1. Heel simpel, FOMO !!!!! En niks anders.
    Veel media aandacht en dat zorgt voor interesse.

    Want qua tech stelt het geen ene reet voor, als dagelijks betaalmiddel is het nooit geschikt (enorm traag en hoge fee’s) en het is alles behalve decentralised en helemaal niet anoniem.
    Het is de granddaddy , heeft de naam en krijgt alle aandacht.
    Is tot een record hoogte gestegen maar qua groei in 2017 is het niks bijzonders maar dat weten de meeste mensen niet en kijken puur naar de waarde van vandaag.

    FOMO (Fear Of Missing Out) ten top !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *