Maandagmorgblues voor Bitcoin na recordrally

bitcoin-recordweekend-maandagmorgenblues
Na een party-weekend komt de kater.

Het afgelopen weekend was het feest voor iedereen die in de Bitcoin belegde. Waar de koers vrijdag nog net boven de $ 6.000,- en dat al een feest was ging de stier het afgelopen weekend los. Met een live-koersen volger aan was het alsof je naar een meter zat te kijken. Zonder daling brak de koers de ene na de andere weerstand. Bij $ 6.500,- hield men de adem in en bij $ 6.800,- werd er opgelucht adem gehaald. Zo steeg de koers, met name door groei van de kapitaalmarkt steeds verder door. Uiteindelijk werd zelfs de $ 7.500,- gehaald.

Op dat moment besloot men dat het welletjes was en haalden veel investeerders hun geld van de markt. Dit kun je zien aan de hand van de marktkapitalisatie. Na het hoogtepunt van ruim 213 miljard dollar op zondagmorgen verliest de markt in 12 uur tijd 11 miljard. In onderstaande grafiek van Tradingview kun het verloop van de marktkapitalisatie goed zien.

Marktkapitalisatie-weekend-13-5

Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de koers van de Bitcoin. Na de top van $ 7.500,- volgde een correctie naar $ 6.800,-. Hierna veerde de koers terug naar rond de $ 7.000,- en dat zou wel eens de eerste serieuze weerstand kunnen blijken.

In onderstaande grafiek van CryptoClan zie je hoe de koers van de Bitcoin zich de afgelopen week ontwikkelde.

Grafiek-bitcoin-ontwikkeling-6-13-5

Overigens doen ook de andere cryptomunten het vanochtend niet best. De koersen dalen vlot en er zijn ondanks de rally van het weekend zelfs rode weekkoersen te noteren.

Hoe de koers zich verder zal ontwikkelen weet uiteraard niemand. Kijkend naar de historische patronen, met name het koersverloop in 2015, zou de gedachte dat er nog 1 grote dip moet volgen niet gek zijn. Immers, het was ook in 2015 dat de koers pas ging stijgen nadat er een dat jaar een tweede gouden kruis gevormd was. Na het eerste gouden kruis volgde er ook een bear-correctie. Alle reden om de live koersen goed te blijven volgen. De komende dagen zouden namelijk wel eens cruciaal blijken voor de tendens die Bitcoin dit jaar zal kiezen richting (schrik niet) kerstboom en oliebollen. Wordt het een bull-rally of eerst nog een aantal maanden zijwaartse handel? Spannend is het zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *