Bitcoin schiet omhoog en vestigt vandaag positief record

Bitcoin-positief-record
Ook de koersen van andere cryptomunten schieten plotseling omhoog.

Wie het nieuws over de Bitcoin heeft gevolgd had na de ellende van vorig jaar ook in 2019 tot nu toe weinig reden tot vrolijkheid. Dit was vandaag ineens anders, want plotseling schoten de koersen van de Bitcoin en andere cryptomunten omhoog. Bitcoin vestigde zelfs een record door met een stijging van 10,3% de hoogste winst op 1 dag in 2019 tot nu toe te registreren. De plotselinge stijging, ook wel bull-rally kwam voor veel analysten onverwacht. Handelaren stapten snel in en kochten massaal. Het totaal kapitaal in de markt nam binnen een half uur met 6 miljard dollar toe.

Analisten zien op dit moment 2 oorzaken voor de stijging. Allereerst maakte Litecoin (LTE) bekend dat zij een samenwerking afsloot met Beam, het bedrijf achter het nieuwe initiatief MimbleWimble. Inderdaad, dit nieuwe initiatief dat voor veel meer privacy en snelheid van Blockchains moet zorgen is genoemd naar een toverspreuk uit Harry Potter. De markt reageerde als een dolle waardoor de koers van Litecoin binnen no-time zo’n 30% steeg. Het lijkt erop dat deze stijging ook de stijging voor andere cryptomunten in gang heeft gezet.

Vanmiddag werd daarnaast bekend dat de hash rate (het aantal computers dat meedoet aan mining) voor het eerst in drie maanden gestegen is. Dit betekent dat miners weer investeren in de Bitcoin en dus klaarblijkelijk ruimte voor een koersstijging zien. Deze ontwikkelingen zouden elkaar versterkt hebben en tot de plotselinge stijging hebben geleid.

Het is op dit moment nog niet te zeggen of de stijging het begin is van een lange bull-rally of een tijdelijke opleving. Wel zien we dat de eerste koerswinsten inmiddels weer geïncasseerd worden, waardoor de groei wat afvlakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *