Bitcoin wacht op Facebook Global Coin + koersupdate

bitcoin-facebook-coin
Wij zetten alvast op een rij wat we weten en wat de invloed op de koers kan zijn.

Facebook heeft aangekondigd dat zij in de Amerikaanse ochtend (aan het eind van onze middag) de white paper van hun nieuwe cryptomunt ‘Global Coin’ of ‘Libra’ bekend gaan maken. Hoewel de geruchten al sinds maart de ronde deden heeft het lang geduurd voordat er veel bekend werd, maar nu kunnen we, voorafgaand aan de white paper al een aantal zaken opmerken.

Facebook heeft 3 doelen met de cryptomunt. Men wil transacties via Facebook en WhatsApp mogelijk maken en een betaal/bank functie vervullen voor mensen die geen bankrekening hebben of de creditcardfees willen omzeilen. Tot slot wil men een beloningssysteem voor het kijken van reclame of het delen van gegevens in het leven roepen.

De munt is een zogenoemde ‘stable coin’. Dit betekent dat de waarde stabiel gehouden wordt door koppeling aan andere stabiele waarde-eenheden, zoals traditionele valuta of goud. Wat opvalt is de wijze waarop de controle uitgevoerd wordt. Normaal gesproken krijgen beheerders van een computer die transacties valideert (de zogenoemde node) een beloning van de betreffende cryptomunt. Hier is dit anders. Partijen die een node willen moeten juist betalen en fors ook, aangezien er een prijskaartje van $ 10 miljoen dollar aan is gehangen. Toch hebben grote partijen, zoals Visa, Mastercard, PayPal, Uber en Spotify, al een node met bijbehorende zetel in een adviesraad ingenomen. Wat zij voor hun inleg krijgen is nog niet bekend.

Hoewel Facebook druk lijkt met Blockchain verwacht men niet dat Facebook (nu al) een eigen Blockchain zal gebruiken. Medewerkers zeiden eerder al dat zij diverse Blockchains van bestaande partijen in gaan zetten.

Ondertussen wacht de crypto-gemeenschap in spanning af wat de officiële bekendmaking zal leren aangezien men nu wisselend denkt over de vraag of deze ontwikkeling goed is voor de ontwikkeling van de crypto-industrie en de koersen. Over koersen gesproken, de live koersen, die ik om 10.45 uur vastlegde lijken erop te duiden dat de markt rustig afwacht wat de rest van de dag zal brengen. Overigens verwachten veel analisten dat de koers van de Bitcoin snel naar recordhoogte stijgt als de berichtgeving positief is.
bitcoin-top-5-cryptomunten-18-6

Gelukkig mag Facebook op Facebook weer reclame maken voor de Facebook-munt.

Bron: wired.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *