Bittorent verliest aan populariteit door Netflix & Co

Bittorent verliest aan populariteit door Netflix & Co
Bittorrent lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Het downloadprogramma voor torrents ziet het aantal gebruikers de afgelopen jaren flink slinken, terwijl vooral Netflix enorm groeit.

Onderzoeksbureau Sandvine bekijkt twee keer per jaar welke programma’s, websites of diensten het grootste deel van het internetverkeer voor hun rekening nemen. TechCrunch bekeek de Amerikaanse statistieken (zie tabel hieronder) over de eerste helft van 2015 en concludeerde dat de rol van Bittorent als downloadprogramma bijna volledig is uitgespeeld.

Bittorent verliest aan populariteit door Netflix & Co

Het aandeel van van de torrentdownloader, die onlangs een eigen browser lanceerde, is namelijk gedaald tot 2,76 procent. Eerder was dat nog zo’n 6 procent. Netflix doet het wat dat betreft een stuk beter en is in Amerika goed voor 36,48 procent van al het downloadverkeer. Het lijkt er dus op dat legale streamingdiensten het gewenste effect hebben en illegale downloads daadwerkelijk tegen gaan.

Nog geen reacties

  1. Ik moet toegeven dat ik sinds mijn netflix abo ook minder download. Maar dat heeft ook te maken met de neergang van demonoid, tvtorrents en eztv. Ik heb gewoon geen zin meer om te gaan zoeken naar een goede site of te bedelen voor een invite.

    • @azenomei: Idem hier. Netflix heeft niet alles en ook niet het meest recente, maar wel genoeg om mijn TV-avonden mee te vullen. Dan wordt het downloaden al gauw niet meer de moeite, dat komt nog wel es een keer op netflix denk ik dan.

  2. Als ik een film wil zien doet de settopbox van willekeurig elke aanbieder wel eens vervelend. Soms lees je waar een film over gaat, je besluit dat je wil huren, krijg je een melding dat deze film binnenkort beschikbaar is… wtf. Of zeker zo erg: geen optie om te huren, alleen om te kopen…

    C’mon man..

    Dan slinger ik popcorn time maar weer aan,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *