Bizar: zo stalen dieven iPhones van rijdende vrachtwagens

Bizarre iPhone diefstal
En nee, zeker niet slechts één keer.

Tegenwoordig is het aannemelijk dat grote tech-bedrijven eerder een digitale aanval verwachten dan een fysieke, aangezien eerstgenoemde een stuk lucratiever kan zijn (mits je iets van computers begrijpt natuurlijk). Toch zijn er nog genoeg manieren om als ‘good old’ dievenbendes in leven te blijven. Een Roemeense dievenbende maakte het echter wel heel bont.

De criminelen werkten in Nederland namelijk voor anderhalf jaar lang als volgt: één bendelid ging met een eigen auto voor de ontdekte vrachtwagen met iPhones rijden, zodat deze uiteindelijk vaart moest minderen. De andere wagen van de bende reed zo dicht mogelijk achter de vrachtwagen.

Nadat de auto goed gepositioneerd was, sprong een bendelid van de motorkap van de auto richting de vrachtwagen. Na een succesvolle sprong werd er een gat gemaakt in het dak (denk aan een slijptol), waar de iPhones via gestolen werden. Een derde wagen hield ondertussen de linkerbaan op de snelweg vrij om er snel van tussendoor te gaan.

Het laatste kunstje verrichtten de Roemenen op de A73 richting Horst op 24 juli, want de politie heeft ze na anderhalf jaar eindelijk te pakken. De waarde van de gestolen iPhones door de bende wordt geschat op ongeveer 500.000 euro.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *