Bizar: dit dansende poppetje kost 8.600 dollar

Kosaka Cocona
Ze danst precies hoe jij wil dat ze danst.

Statische poppen zijn zó 2016, toch? Kosaka Cocona is een prachtig geschilderde, dansende pop van 45 centimeter groot. Ze danst flexibel en realistisch door 34 individuele gewrichten die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Daar zul je wel $8.600 dollar (980.000 yen) voor moeten neertellen (exclusief verzendkosten en belastingen).

Het ‘waarom’ is soms een moeilijke vraag. Waarom je Kosaka Cocona zou moeten aanschaffen is mij een raadsel, maar dat neemt niet weg dat de danseres een prachtige technologische ontwikkeling is. Haar bewegingen worden namelijk gegeneerd door een Raspberry Pi 3 CPU die zich in de base zelf bevindt. Zo kun je voor onderhoud makkelijk bij de onderdelen.

[gv data=”_IuYcm8BeH8″][/gv]

Kosaka kan prachtig dansen door al haar gewrichten. Zo heeft ze er bijvoorbeeld al 3 in haar nek voor de ultieme headbang. Ben je daarentegen meer van het twerken of de Macarena, dan kun je dat zelf instellen. Door middel van de MikuMiku Dance-software kun je volgens Rocketnews namelijk zelf de bewegingen programmeren zodat ze danst op jouw favoriete muziek.

Kosaka is tegen extra betaling nog te customizen. Standaard komt ze gekleed in strak oranje. Overigens wil fabrikant Kichijoji Sudio verschillende modellen op de markt brengen. Zo moet er uiteindelijk voor iedere fan van dansende mechanische poppen wat wils komen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *