Bizar: Google Play Music-bug maakt muziek uit 2019 spelen onmogelijk

Vreemd
Vreemd!

Een vreemde bug in Google’s eigen muziek- en podcast-streamingdienst zorgt ervoor dat de jeugd van tegenwoordig geen nieuwe muziek meer kan luisteren. Op een of andere manier is het nieuwste album van Katy Perry niet meer beschikbaar en moet men met pijn in het hart échte muziek gaan luisteren. Dit is er aan de hand.

Wanneer je een nummer probeert te casten naar wat voor device dan ook via Google Play Music, gebeurt er iets raars. Althans, als het nummer recentelijk is uitgekomen. Een lezer van AndroidAuthority tipte het medium dat nieuwe liedjes het gewoon niet deden via Google Play Music. Na verder onderzoek bleek dat inderdaad het geval te zijn.

En hier is het gekke. Wanneer je hetzelfde ogenschijnlijk niet beschikbare nummer eerst afspeelt op je telefoon en dan vervolgens naar een device cast, doet het nummer het wel gewoon! Nu was mijn eerste vermoeden een probleem met Google’s licenties met nieuwe muziek en casten, maar het feit dat je de nummers gewoon kunt afspelen op je smartphone, weerlegt die theorie.

Wat de reden ook is, Google is er volgens het artikel mee bezig om het probleem te fixen, maar heeft tot dusver geen officieel statement uitgebracht. Tot die tijd moeten we maar lekker casten met Spotify, dat werkt in elk geval nog wel. En over de Zweedse streamingdienst en alpha male van de branche gesproken, het gaat ontzettend goed met het bedrijf, zo lees je in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *