Bizar: iemand betaalde meer dan 2 miljoen voor een R2-D2

Bizar: iemand betaalde meer dan 2 miljoen voor een R2-D2
Fanboys heb je in alle soorten en maten. Van studenten met een bijbaantje tot multimiljonairs die er alles aan doen om iets exclusiefs in handen te krijgen.

Op een veiling werd een R2-D2 geveild. Het ging om een exemplaar dat gebruikt werd in Star Wars Episode IV, V, VI, I & II. Er bestaan meerdere exemplaren van deze robot. Voor filmopnames werden er namelijk meerdere units geproduceerd, mochten er problemen voordoen met één van de robots. Dit gebeurt niet alleen met de R2-D2, maar ook met auto’s of andere objecten in films en series.

Dat het hier om een legitieme R2-D2 ging was voor velen een reden om met geld te smijten. Uiteindelijk ging er een anonieme koper mee aan de haal. De rijkaard wist de robot voor 2,3 miljoen dollar op de kop te tikken. Inclusief veilingkosten en andere bijkomende kosten kwam de eindprijs uit op 2,75 miljoen dollar.

Er werden ook andere Star Wars-items geveild. De lightsaber van Luke uit A New Hope and Empire ging weg voor 375.000 dollar. De veilingmeesters zagen dit niet aankomen. Ze dachten dat dat het item tussen de 150.000 en de 250.000 dollar zou opleveren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *