Bizar: knul speelt DOOM op McDonald’s kassa

Auteur: , 2 Reacties
Klassieker

Waarom duizenden euro's voor een PC lappen als je voor de prijs van een Big Mac al DOOM kunt spelen?

Aanhangers van het zogenoemde PC Masterrace zullen niet snel afhaken voor honderd euro meer of minder als het om hun ‘rig’ gaat. Je hoeft daarentegen geen duizenden euro’s neer te leggen voor een PC, als je ook gewoon op een McDonald’s kassa kunt spelen.

Yup, je leest het goed. Een 19-jarige jongeman genaamd Ryan Edgar kreeg het voor elkaar om een van de grondleggers van het first person shooter-genre te spelen op een kassa van zijn lokale McDonald’s, zo meldt Kotaku Australia.

Volgens het medium was het overigens verrassend gemakkelijk om de game op het eeuwenoude stukje technologie te kunnen draaien. Edgar had alleen een USB-stick en een gewone PC nodig: “[Ik] downloadde ZDOOM (Doom voor XP) op mijn eigen PC, plugde een USB in de kassa en speelde de game af door middel van auto run.”

Er was wel een klein probleempje, want de kassa had te weinig USB-aansluitingen op ook daadwerkelijk te kunnen gamen. Met een ouderwetse USB-splitter kon hij een muis en toetsenbord op de computer aansluiten.

Mocht je lokale McDonald’s hun kassasysteem gaan updaten, probeer dan dus een ouderwetse PC mee te krijgen want het is zeer aannemelijk dat hij gewoon op Windows XP draait. En ja, zo’n apparaat krijgen ze toch niet meer doorverkocht (en niet alleen vanwege alle vettige vingerafdrukken op het scherm) dus wellicht heb je een gratis retro-console gevonden!

Het is niet voor het eerst dat iemand DOOM op een totaal ongeschikt apparaat weet te spelen. Zo kreeg een 15-jarige knaap DOOM gedraaid op een cryptowallet. Of wat dacht je van een ‘console’ van een goede €100.000 in de vorm van een Porsche 911. Tot slot kreeg iemand de game ook gedraaid op de Touch Bar van een MacBook.

Lees ook: McDonald’s digitaliseert jouw bestellingen2 reacties

Duizenden euro’s voor een pc om doom te kunnen spelen?
@ffw88: De PC Masterrace zal nooit beweren dat ze goed met geld om kunnen gaan! Het is ondertussen een meme dat gamers dure computers bouwen zodat ze Minecraft kunnen spelen, zelfde verhaal ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).