Bizar: meer reclame op YouTube zonder inkomsten voor maker

Bizar: meer reclame op YouTube zonder inkomsten voor maker

YouTube komt met een vervelende nieuwe reclame maatregel, zo is duidelijk geworden in de nieuwe voorwaarden van het bedrijf.

Als je veel op YouTube zit dan ken je het principe. ‘Grote’ YouTube-kanalen hebben reclame voor een video, de kleinere kanalen hebben geen reclames. Een deel van de inkomsten van die reclames komen terecht bij de videomaker. Het grootste deel gaat uiteraard naar YouTube.

Maar er is een nieuwe ontwikkeling gaande. YouTube gaat voortaan ook reclames tonen voor video’s van kleine kanalen. Nu is dat nog niet zo. Het is echter niet dat die kleine kanalen ook maar iets zien van de inkomsten. De volle mep gaat naar YouTube. Slecht nieuws voor de maker, maar ook slecht nieuws voor jou als kijker. Want zo ontkom je er niet aan dat je gebombardeerd wordt met reclame voor video’s op YouTube.

YouTube kent strenge eisen om in aanmerking te komen voor het partner programma. Zo moet je jaarlijks minimaal 4.000 publieke kijkuren op je kanaal hebben. Daarnaast is het hebben van 1.000 abonnees een vereiste. En denk nu niet dat je er dan bent. De inkomsten zijn met zulke lager cijfers marginaal.

De veranderingen beginnen in de Verenigde Staten. Eind 2021 zal de hele wereld te maken krijgen met meer reclame op YouTube.

3 reacties

  1. “YouTube kent strenge eisen om in aanmerking te komen voor het partner programma. ”

    Nou dat valt ook nog wel mee hoor!

    Punt voor deze regels was namelijk dat er miljoenen kanalen zijn met maar een handjevol subs/views, Deze kanalen leverden misschien 0,50 per maand op (Om maar wat te noemen) na een jaar waren ze de motivatie kwijt want het levert niks op, Maar vervolgens staat er wel 6,- op dat account waar niks mee gedaan kan worden… reken maar uit hoeveel miljoenen dollars op die manier vast staan…

    M’n eigen kleine channel ter vergelijking is al jaren best inactief, maar levert nog maandelijks tussen de 5,- en 10,- op. Zo kan ik elk jaar wel een kleine uitbetaling van (minimaal) 70,- claimen. En blijft er geen geld in timboektoe hangen… (ongeveer 1450 subs en 4000 views per maand nogmaals, ter vergelijking).

    Bij interessse moet je mijn username maar googlen -no ad- 😀

  2. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    Volgens mij gebeurd dat nu ook al, ik zie op de Youtube-app op m’n tablet regelmatig bij kleinere kanalen reclames voorbijkomen van 2 maal 6 seconden, die niets te maken hebben met de video (bijv. hondenvoer bij video’s over mountainbiking). En als ’t tegenzit halverwege de video nogmaals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *