Bizar: zoveel FIFA games zijn er wereldwijd verkocht

Zoveel FIFA games zijn er wereldwijd verkocht
Een unaniem belachelijk groot succes.

De kop is er weer af bij het nieuwe voetbalseizoen, wat altijd voor veel spanning zorgt: hoe vergaat het dit seizoen jouw clubje? Mocht het in de realiteit wat tegenvallen, dan is daar sinds jaar en dag gelukkig nog altijd FIFA om virtueel wel succes te behalen. Sinds 1993 is Electronic Arts bezig aan deze indrukwekkende titel en het einde is nog lang niet in zicht.

EA heeft in een bericht laten weten hoe succesvol deze titel eigenlijk is geweest de afgelopen jaren. Op dit moment heeft EA Sports FIFA maar liefst 260 miljoen exemplaren wereldwijd weten te verkopen in 25 jaar tijd. Een indrukwekkend aantal. Ook de nieuwe FIFA 18 valt met 24 miljoen kopieën in de smaak.

In de game van afgelopen voetbalseizoen hebben spelers meer dan 7 miljard matches en meer dan 17 miljard goals gescoord sinds de lancering. Ook Ultimate Team blijft gigantisch populair met maar liefst 13 miljoen aangemaakte clubs.

Daarnaast mag EA ook niet meer vergeten worden op de mobiele gamemarkt. Inmiddels is FIFA Mobile namelijk meer dan 193 miljoen keer geïnstalleerd wereldwijd. Hoewel niet alles rozengeur en maneschijn is op dit moment bij EA’s FIFA, zal de nieuwe FIFA 19 zeker een positieve bijdrage gaan leveren na de release op 28 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *