Bizarre SpotMini robothond binnenkort in jouw huis? (video)

Boston Dynamics Spotmini robothond
De mensen van Boston Dynamics zetten hun ‘Black Mirror-achtige’ creatie in de verkoop.

We hebben vrij vaak berichtgevingen gedaan over bijzonder intelligentie robots, zo ook deze week. Het loopwonder van Boston Dyanmics zorgde nogal voor wat verbazing. Mensen die het bedrijf erachter echter beter kennen, zullen niet geschrokken zijn van de technologische hoogstandjes. Ook de SpotMini robot is een bijzondere creatie van het tech-bedrijf, en gaat binnenkort zelfs in de verkoop.

Op een conferentie vertelde Boston Dynamics aan CNET dat het op dit moment ongeveer 10 prototypes in bezit heeft, en voor het einde van het jaar er nog eens 100 meer klaar wil hebben. In samenwerking met andere fabrikanten moet de productieschaal hoog genoeg liggen voor de officiële verkoop van de SpotMini, die ergens in 2019 officieel zal starten.

Directeur van Boston Dynamics Marc Raibert had het echter niet over de prijs die de SpotMini moet gaan kosten. Wel is duidelijk dat het intelligente hondje niet voor de ‘gemiddelde consument’ bedoeld is. Raibert had het over hoe de SpotMini een bijdrage kan leveren bij veiligheidspatrouilles en bouwplaatsbeheer.

Fans van Black Mirror zullen de release van de SpotMini waarschijnlijk met argusogen volgen. Het beestje lijkt wel heel veel op de allesvernietigende Metalhead-hond. Hieronder hebben we de robothonden voor je onder elkaar gezet. Bekijk en oordeel zelf: hebben we de SpotMini echt nodig?

[gv data=”skFlAnvPSNQ”][/gv]

[gv data=”Ve9kWX_KXus&t”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *